Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Do you think this could work?

    Hi guys

    I know that this is not the best solution, but I think that this just might be a great intermediate solution to the CDU problem for those of us who are on a really tight budget and cant afford a hardware solution at the time.

    See this:

    http://isgsim.com/?page=fms

    Do you think it would be possible to have a 2nd monitor running off of the FS Server showing the above CDU/FMS (which could be placed down on the center pedestal lying flat) and it would send it's flight plan info to the PMRJ ND just like the default flight planner does? If so, then that would really rock my socks because on the Lear45, the center pedestal has a bit of flexibility in how the customer orders it and it wouldnt be all that unrealistic except for the mouse, of course!
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Actually this does not look like a bad suggestion.....
    Bob Reed

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Im waiting to hear back from support for the product to see what they say. My only real concern is if it will...

    1) Display the flight plan info on the default GPS/L45 panel (which means it should in theory show in PMRJ's ND page)

    2) If I can run FS in Full Screen, but have the CDU on the 2nd monitor running windowed? Issues here and is that even possible or would it be better to be full screen too?
    Last edited by Tomlin; 07-18-2007 at 04:01 PM. Reason: add-on
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I can tell you that this will not show the flight plan in the ND.. But there is a way to get the FS flightplan to show up there. This software is not goingto talk to PM.
    Bob Reed

  5. #5
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Bob, Im all ears. I realize it wont 'talk' to PM, but how would I be able to get the FS FP to show up?
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Look in the docs there is a way to get it in there Dude it has been a long time since I was working the ND that way.. I will look when I get a minute but it is in the gerial instructions.
    Bob Reed

  7. #7
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks Bob, I am guessing that you mean the docs for PM. Also, I just found out (very little) about a freeware FMC called Scumari. I did a Google search and there's only bits and pieces of info out there, but it does run on a seperate network and all, so I may give it a try since it sounds like it may work too.

    Thanks for your help always,
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  8. #8
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Just as a followup from Ernie Alston on this idea- he says that in all likely hood this wont work. Just wanted to let you all know what I found out in case it was considered by yourselves.
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  9. #9
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Actually you have to convert the plan with software that PM has on there web site and stick it in one of the directory's... Maybe the Net Dir.. Will see if I can remember how it works as it probably is no longer talked about in the docs but I am sure they have not removed the capability. So the short answer is yes you can display the FS flight plan in the ND without the CDU software.. I just found some free MCP software as well looking at it. I think someone here pointed me to it.
    Bob Reed

  10. #10
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    MCP Software or FMS/FMC software? I pointed to a FMC software that Im still working on trying (havent had a chance with the SYS card arriving last week).
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Do you think this would work
    By weshollett in forum Video Interfacing and Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-2009, 05:49 AM
  2. Do you think this will work?
    By Jake 747 400 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 10-16-2009, 10:14 AM
  3. Will This Work On My Pc?
    By AlexJ in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 14
    Last Post: 08-21-2009, 01:10 AM
  4. Which of these PCs will work well with FS9 and FSX?
    By kwaka in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 11
    Last Post: 01-16-2008, 12:39 PM
  5. Some more work done on the MIP...
    By Fuglsang in forum My Cockpit Update
    Replies: 3
    Last Post: 09-11-2007, 02:01 PM