Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Losing Flap indications in PM from FS

    Hi guys

    I have done some great set up of FS9/PMRJ in anticipation of my new SYS3 that hopefully has been sent from FDS late last week, and last night I noticed somthing had changed in my PMRJ EICAS section- It not longer shows the Flap settings as 8/15/20/40, but just says 'UP' and that's it, until I move them to the desired location, and they move, but it no longer shows it's position (but is in place). The only thing I modified was the line in the ini that says somthing about Airport for showing airports with rwys under certain lengths.

    Any ideas? BTW, I never assigned an aircraft ini in PMRJ- it somehow assigned Lear45 to itself.

    Thanks, as this is frustrating!

    ET
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Are you using the CDU?
    Bob Reed

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Bob

    No, I dont have one yet. One day though....

    Hey, back to reality. Nope, no CDU or CDU software. Just the PMRJ CAP and FO running, and this was just last night, and I started up the system-poof- Flap readings gone. Cant think of anthing else I changed 'cept what was mentioned above and I went back and changed it to off. No joy.

    Thanks for the help,
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    What happens if you remove the AC type in the ini file? In other words make it blank? Been a long time since I looked at the RJ stuff and these exact entries in the INI's...
    Bob Reed

  5. #5
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks for your reply

    Actually I dont believe that I ever assigned one to it. I didnt in fact, it just had Lear45 in one of the files I have been looking at for various info. I just wish that their documentation was not so generic, but very specific to each software package. Also I dont see a L45 aircraft config file on the PM site-I guess no one ever bothered to make one.

    Case in point: The manual says that

    "Additionally on the standby instruments page (F10) you can position single
    items by either individually selecting them with a RIGHT CLICK of the mouse or you can select each
    instrument by pressing the TAB key making each instrument “active” for positioning/sizing."

    ...and that doesnt seem to be the case with the RJ software, or Im doing it wrong.

    AND THIS...

    "As an example, switch off the demo mode function of the
    software. Click
    with the mouse
    on OTHER
    SETTINGS. A
    new page will
    appear with a
    number of other software options."

    This is NOT showing available in the PMRJ software that I can find. If anyone else can show me where Im doing it wrong, please do my friends, it would be helpful to me.
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Like I said, I have not looked at the RJ software in a long time.. I will have to load it up. I just simply do not remember what is what in it... Maybe tonight!
    Bob Reed

  7. #7
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks for taking a look if you get a chance later.
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  8. #8
    150+ Forum Groupie PaulEMB's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    20 m N of RWY36R LEMD
    Posts
    200
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Eric,

    I am travelling right now, so dont have access to the sim - I remember a line in the RJ. ini file wich says type=.

    With the CDU, you say type=DCU, otherwise with only PMRJ you need to make a text file - say Lear45.txt, and leave it in the PMRJ folder.

    Then set type=Lear45


    This file contains the settings for your aircraft. I attach my ERJ 145LR file- you can modify it to suit the Lear.

    PMRJ looks here for settings, including flap positions.

    I hope this helps.
    Attached Files Attached Files
    Paul

    Project ERJ 145
    www.erj145sim.net

  9. #9
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey Paul, would you mind if we put this in the "download" section for PM so all have access to it? Will attach your name to it of course...
    Bob Reed

  10. #10
    150+ Forum Groupie PaulEMB's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    20 m N of RWY36R LEMD
    Posts
    200
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Bob,

    No problem to post in downloads, but please note it is not 100% accurate for the ERJ - I still had some things to change in it, but....its on my job list!.

    I will correct it and post the revised version later.

    I use full PM, but with Boeing MCP CDU, and the Feelthere EMB 145 flight model - PMRJ works pretty well, and whilst it is still not 100% complete, it shows all the required information you need to fly, and there are more EICAS messages in the later builds (park brake, etc)
    Paul

    Project ERJ 145
    www.erj145sim.net

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Flap 3 landing
    By mmakela in forum Dodiano's Airbus Forum
    Replies: 1
    Last Post: 04-12-2009, 08:42 AM
  2. Losing Flap indications in PM from FS
    By Tomlin in forum PM General Q & A
    Replies: 11
    Last Post: 07-17-2007, 09:58 AM
  3. 737 NG flap indicator
    By Nav Lt in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 26
    Last Post: 09-24-2005, 11:25 AM
  4. flap indicator with 8/8/8
    By landwerlen in forum FS2Phidget Users
    Replies: 6
    Last Post: 11-30-2004, 11:04 AM