Results 1 to 6 of 6

Thread: CDUBuild 391

  1. #1
    150+ Forum Groupie michelmvd's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Oostende - Belgium
    Posts
    223
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    CDUBuild 391

    Hi,
    Did a short testflight (EBOS/EGLL) EBOS SASKI UL608 LOGAN EGLL (STAR LAM3A) with the most recent build CDU391.
    The Stop command error is gone and even better news the problems when go direct to a fix further in the route is gone, aswell the implementation of a star in flight don't miss up the route anymore.

    The only remaining problem I have is that the aircraft try to return to the begin of the route, as long you don't have pushed the EXEC button when you have selected your RWY and STAR.

    Once EXEC is executed everything comes to normal.

    Of course I will do more tests with longer flights during next week before I start to cry victory. But it looks we are on the good way .

    B. Rgds
    Michel
    _______________________________________________
    Michel VANDAELE
    msn : michelmvd@hotmail.com
    website B744 : users.telenet.be/michel.vandaele/sim1.htm
    general website : users.telenet.be/michel.vandaele
    my spaces: http://michelmvd.spaces.live.com/
    email : michelmvd@hotmail.com

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Yeee Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    38
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Michel,

    Great news. Please let us all know how your planned tests go.

    Jon

  4. #4
    150+ Forum Groupie michelmvd's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Oostende - Belgium
    Posts
    223
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Unfortunately further tests didn't go as good.
    Did test flight EGLL-EBOS last night and all the problems came up again.
    The DVR6J dep went completely wrong and after activating it, the complete route was vanished and only one straight line EGLL-EBOS was seen.
    I reported it to Enrico, together with a lot of screenshots, so I suppose he will have to investigate this matter further.

    It all become a little frustrating that after the introduction of the new Navigraph commercial data instead of the D-AFIF, PM is surfering so badly. In my PMDG B744 everything was remaining correctly after the introductuon of the new Navigraph data for PMDG737/744, without any updates at the PMDG B744 program itself. It looks as PM must have used extremly complicated data structure in the past.

    Anyway let's hope Enrico can solve it

    B. rgds
    Michel
    _______________________________________________
    Michel VANDAELE
    msn : michelmvd@hotmail.com
    website B744 : users.telenet.be/michel.vandaele/sim1.htm
    general website : users.telenet.be/michel.vandaele
    my spaces: http://michelmvd.spaces.live.com/
    email : michelmvd@hotmail.com

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    30
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Today I made a testflight from EHAM to EDDS. Also in my setup the CDU (391) was making the same mistakes.
    I inserted STAR BADSO1A for RWY 07 and the route was mixed-up (see attached picture).
    I also saw that when selected the RWY for the arrival the display shows a white dotted line towards the airport but the CDU starts to follow this line immediately while the next waypoint indication stays the same. Strange!!

    I also reported this issue again to Enrico.

    Regards,

    Theo Ouwersloot
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Marche-en-Famenne / Belgium
    Posts
    40
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Theo,

    I've already encountered the same issue as you, speaking about the STAR and the ILS at KIGALI Airport in Africa. I think everybody hopes to have a solution coming from Enrico.

    Best Regards

    Marco