Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    500+ This must be a daytime job mpl330's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Yorkshire - UK
    Posts
    513
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    ATC and other pc inputs

    Hi,

    So one of my aims is to fly without having to use the mouse or keyboard but I'm not ready for using vatsim yet (I use RC4) so there are certain inputs I still need to do that are not part of a std 737 (push back being another), what methods do others use for these kind of inputs?
    I wondered whether to work out what key presses I am going to need that are FS specific i.e. not 737 inputs and then create a panel in my pedestal with a push button for each input I am going to need e.g. digits 0-9, another for Shift-P etc. but am not sure whether this is the way to go?
    Any suggestions

    Cheers
    Mike

  2. #2
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I have a push-pull switch on my lower MIP panel R/H side assigned to "Shift-P". it works great apart from no steering in reverse. Through Sim-Boards the "Shift-P" command happens on a 'change of state' so pushback stops when I push the button back in. Hope that helps.

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  3. #3
    25+ Posting Member pylet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North Pole, Alaska
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I too am using RC4 but am in the process of installing SB3 on another PC that has a free sound card to plug in my headset. Then I'll need to assign a PTT to one of the switches on my control column. That should get me back on VATSIM and away from the robotic voices of RC4.

    As for push back, I use my FDS CDU and by pushing MENU twice, then EXTRAS, then PUSHBACK... you should be able to do a complete pushback including steering left and right from there. This feature is built into ProjectMagenta's software.
    Lyle Kirgan
    B737NG SSTD Owner

Similar Threads

  1. FSX inputs and update
    By Jim NZ in forum Cockpit Parts and Motion Platforms
    Replies: 4
    Last Post: 05-02-2013, 04:14 AM
  2. BU836X POV inputs
    By bagarie in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 04-13-2011, 11:26 AM
  3. Saving mastercard inputs?
    By aVaTar in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-30-2011, 09:07 AM
  4. Overhead Panel - Inputs
    By Mattyb21 in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 3
    Last Post: 01-26-2011, 04:52 AM
  5. 8/8/8 Doubling Digital Inputs to 16?
    By fokker70 in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 3
    Last Post: 11-20-2004, 10:35 PM