Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Question PM systems and Flight Illusion Instruments

    Hi,

    yesterday I tried to make two instruments from Flight Illusion (APU-EGT and Fuel Temp) work with PM-systems, with no luck.

    The instruments are recognized by the FI software and I can move the needles. The Flight Illusion software has a Halt and a Start button. As long as Halt is active, the FI Instruments are recognized by PM-Systems. If I press Start (after PM-Systems has loaded), I get an error message, saying that the port is in use or not assigned.

    If I first press Start in the FI software and than start PM systems, the instruments are not recognized at all.

    I have latest FI drivers installed. PMS is V98.

    Anyone has any thoughts on this?
    Thanks in advance,

    Hans

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey Hans. Have you told PMSystems that the gauges are hooked up?
    Bob Reed

  3. #3
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Bob,

    yes, I have, in the flightillusion.ini file.

    Just did some research on the FlightIllusion forum: it looks like there was an issue with the FI instruments in PM-S build98. It was corrected in interim build 99c. I just downloaded that and tonite I'll see if it works...

    Take care,
    Hans

  4. #4
    75+ Posting Member Olympic260's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Athens Greece
    Posts
    79
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Hans Krohn View Post
    Hi Bob,

    It was corrected in interim build 99c. I
    Hans Do you mean build 99b? Because I can not see anywhere 99c..
    Chris

  5. #5
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    rotterdam, the Netherlands, Europe
    Posts
    898
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Do you have the standby instruments connected to the same interface card ?

    Stef
    www.boeing737ng.com
    ___________________________
    The Dutch 737 Simulator Project

  6. #6
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Chris:

    yes, I meant 99b. Sorry...

    Hans

  7. #7
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Stef:

    Sofar, I have only connected 2 OHP instruments, i.e. APU-EGT and Fuel Temp. They are daisy-chained, with one of them connected to the interface card.

    After switching to Build 99b they work now and are recognized by PM-systems.

    But there is still one problem: The Fuel Temp. gauge indicates exactly 20 deg. less than what PM-S shows on the screen.

    Anyone has an idea why that happens. Maybe some changes in the flightillusion.ini file would fix it? If yes, what should be changed? Sofar, I have not modified that file (only removed the "//" in front of the two instruments I have connected.

    Best regards,
    Hans

  8. #8
    75+ Posting Member James Twomey's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Port Orchard Wa, U.S.
    Posts
    129
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hans,

    That is interesting, I was noticing that with my Flight Illusion gage as well! I thought that there was something wrong with the way in which I had set it up. I guess that I should send FI a e-mail and see what they have to say.

    James

  9. #9
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    James,

    it looks like they have nothing to say. I am quite dissapointed about their customer service.

    But I am in touch with Thomas Richter on this. We are runing some tests and we might get to the bottom of this. I will keep you posted. Most likely, I will have news by tomorrow!

    Take care,
    Hans

  10. #10
    25+ Posting Member pylet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    North Pole, Alaska
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I haven't bought those gauges yet but am wondering if it may be a difference in reading Celcius and Farenheit. Are they reading and reporting in the same format? Just trying to throw some thoughts out there to help. Good luck.
    Lyle Kirgan
    B737NG SSTD Owner

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Simkit / Flight Illusion?!
    By nio007 in forum Cockpit Parts and Motion Platforms
    Replies: 10
    Last Post: 08-09-2010, 01:54 PM
  2. flight illusion
    By cliff707 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 07-17-2010, 12:00 AM
  3. Help with Flight Illusion EGT gauge & PM
    By Daveanne in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 05-02-2009, 01:52 PM
  4. flight illusion installation
    By ivar hestnes in forum PMSystems
    Replies: 18
    Last Post: 12-28-2008, 09:17 PM