Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    75+ Posting Member RalphW's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    79
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Unhappy Assigning Sounds to Flap settings in PMSounds

    Hi

    I want to assign wav files to my flap settings so that when I select Flaps 5 or Flaps 10 or whatever, the wav file I have created plays "Flaps 5", "Flaps 10" etc but for the life of me I cannot find out how to do that in any of the documentation. I am really confusing myself with offsets, bits, bytes etc. Could someone explain/help me with this in plain English
    Thanks

    Ralph Watson
    London UK

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    How are you trying to trip this sound?
    Bob Reed

  3. #3
    300+ Forum Addict NicD's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Hobart, Australia
    Posts
    443
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    As far as I know there are no event triggers in PM sounds to drive those sounds.
    Nic D'Alessandro
    737NG builder (Hobart, Australia)
    http://simsation.com.au

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    No. You can not just add a sound or a sound trigger to PMSounds.
    Bob Reed

  5. #5
    75+ Posting Member RalphW's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London, UK
    Posts
    79
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    OK Thanks. In that case does anyone know how, when I select Flaps 1,2,5 etc a wav file can be played announcing the Flap setting. I have already recorded the wav files and optimised them.

  6. #6
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    223
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I don't think you can trip 4 or 5 seperate sounds for the flaps as they are all the 1 sound in FS. But if you used the epic or opencockpit card i think you can programe it in.


    Michael
    A320 Home Simulator LHA435
    - FSX - i7 - GTX970 - Fly Elise - ASN -

  7. #7
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    The Dreamfleet 727 has those sounds for each flap setting.

    Not sure how they do that though. The FO makes the call after each gate selection.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  8. #8
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    That is programmed into their flap gauge.
    ________________________
    Trevor Hale

  9. #9
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    45
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    You could try emailing Enrico and ask him to add the trigger - he's added stuff for me in the past so if you ask nicely he may do it time permitting.
    Regards,
    Ben Hewitt
    AirBus Driver

Similar Threads

  1. FSUIPC Flap Settings?
    By Geremy Britton in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 11-11-2007, 01:54 PM
  2. Flap settings
    By bindook in forum Dodiano's Airbus Forum
    Replies: 2
    Last Post: 07-30-2007, 03:11 AM
  3. Re-Assigning FSPlans
    By Tim in forum PM and FS
    Replies: 1
    Last Post: 05-25-2007, 08:26 AM
  4. Assigning sounds
    By janpedersen in forum FS2Phidget Users
    Replies: 2
    Last Post: 12-01-2004, 01:24 AM
  5. Assigning sounds
    By janpedersen in forum FS2Phidget Users
    Replies: 1
    Last Post: 10-31-2004, 10:24 AM