Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Saskatchewan,Canada
    Posts
    255
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Pots to control volume etc?

    Is there any way to use pots to control radar tilt or brightness on a wx radar or assign an axis to volume control etc??

    I recently purchased the realityxp radar and would like to use pots to control gain,brightness and tilt using pots instead of encoders.

    Thanks.

  2. #2
    75+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Israel
    Posts
    136
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Pots to control volume etc?

    No , you cant , unfortunatly
    But you can use device so called pulse switcher with any joystick adapter
    or encoder with BU386x interface and asighn keystrokes to the outputs via Fsuipc


    Yoss

  3. #3
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Saskatchewan,Canada
    Posts
    255
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Pots to control volume etc?

    I am using the BUo386x card. Just thought I might use the axis inputs for that because I am running out of digital inputs.

    I quess I might have to order another card.
    I thought that the 270 deg travel on the pots might be more realistic than the multi turn encoders. I'll look into the pulse switcher.
    I take it a "pulse switcher" is basically an encoder that only has a few detentes each way ??

  4. #4
    10+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    UK
    Posts
    17
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Pots to control volume etc?

    I think FSUIPC had a feature where you can split an analogue input range into zones and assign different action for each zone.
    If you create 5-15 zones it might be just what you need if you manage to set up actions properly?

    If not FSUIPC then maybe 3rd party software like SVMapper might be able to help?

  5. #5
    75+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Israel
    Posts
    136
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Pots to control volume etc?

    Jan, pulse switcher is a device closing and opens two different pairs of contacts depending on shaft rotation direction-but still needs any kind of joystick inteface
    I remeber, i got mine from Mousers time ago

    Thats what i trying to use in same project
    Did you alredy solved the full screen display prob , exluding not needed details?

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 10-14-2010, 10:23 AM
  2. Pots on a BU0836X
    By colaboy in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 08-07-2009, 01:58 PM
  3. pots
    By Radar in forum Cockpit Parts and Motion Platforms
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-2008, 06:07 AM
  4. Pots 101
    By ak49er in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 10
    Last Post: 06-23-2007, 08:28 PM
  5. 747 Pots and 8/8/8
    By imported_farrokh747 in forum Phidgets & Cockpit Simulator Builder
    Replies: 2
    Last Post: 09-09-2005, 08:33 AM