Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Hamburg / Germany
    Posts
    182
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    How do you start a situation lets say 10nm final?

    Hi folks,

    when I want to show friends my sim - I have a problem to start a situation lets say 10nm final without having so many things to do

    - freeze mode -> OK!

    - but starting engines (during this phase you lost the hight)
    - catching the speed (approach) etc
    - then in freeze mode trying to catch back the altitude

    When all parameters are set - then I can start the situation ...
    But that is the point, to set all parameters you need time

    Any Ideas a very welcome

    Thanks
    Jan
    Visit my project on Facebook and become a fan www.facebook.de/homecockpit

  2. #2
    75+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bombay, India VABB
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How do you start a situation lets say 10nm final?

    Hi Jan =

    Probably the best way to do this would be to save a few approaches in FS, ie stabilize the aircraft on finals, freeze FS at say 9NM ILS DME, and then save the flight in FS - this can now be re launched via the Load Lesson menu on PM INST Main page - saved FS flights will show up in this menu = If you're using FS9, you may have to load the lesson twice to get the airspeed to load...

    I think the latest version of PM INST has a limit of 10 lesson slots, which it reads alphabetically from the FS saved flights folder =

    hope this helps

    FC


    *** To add: make sure that the acft is correctly configured (flaps, gear, spd, att) for the approach before you freeze/save it, as you want it to release as smoothly as possible.
    Last edited by farrokh747; 04-09-2010 at 12:17 PM. Reason: added

  3. Thanks Jan Pemöller thanked for this post
  4. #3
    75+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bombay, India VABB
    Posts
    83
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How do you start a situation lets say 10nm final?

    Hi -

    The Interim build, 107b has added more slots for saved flights.... not limited to 10.

    One thing I noticed when saving flights is that if you make any mods to the afcad, or install new scenery in the area of a saved flight, it's best to re-save the flight again with the new data - I've had some CTD's on loading saved flights with modified scenery/afacds..

    Of course, this has nothing to do with PM Inst, which just pulls up the saved flight in FS

    cheers,

    Farrokh.

    fc

Similar Threads

  1. Lets all go diveing for our next parts =)
    By luk737 in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2008, 01:27 AM
  2. Hmmm....lets take a short trip....
    By Michael Carter in forum MyCockpit Crew Rest (Off topic chat forum)
    Replies: 0
    Last Post: 04-28-2008, 02:34 AM
  3. Crazy Fsx Situation
    By warvet in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 04-20-2008, 10:10 AM
  4. Vertical Situation Display (How to reposition)
    By cdjung in forum PM General Q & A
    Replies: 7
    Last Post: 09-09-2007, 07:04 AM
  5. Vertical Situation Display in B737 GC
    By touwersl in forum PM General Q & A
    Replies: 25
    Last Post: 07-06-2007, 08:23 PM