Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    London
    Posts
    4
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Intercom for cockpit

    Hi,

    I am using a two rw GA headsets for my sim. The 2 pins connect via USB using the fxsounds box. I fly online and it is very realistic. Both people can hear the atc by the use of roger wilco and respond but is there anyway for both people to talk to each other internally? ideally this would be a software solution. What are you using?

    Thanks guys- it will increase the realism no end!

  2. #2
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Intercom for cockpit

    If you have more than one computer in your setup, you could use Skype.

    It might be necessary to use a simple sound mixer to get the sound from different sources into the second headset.

    Regards,
    Hans


    visit my home cockpit website at:
    www.hanskrohn.com

  3. #3
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,597
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Intercom for cockpit

    Quote Originally Posted by Hans Krohn View Post
    If you have more than one computer in your setup, you could use Skype.

    It might be necessary to use a simple sound mixer to get the sound from different sources into the second headset.

    Regards,
    Hans


    visit my home cockpit website at:
    www.hanskrohn.com

    Wow, that's a great idea. I've been thinking how to do this and it never entered my mind to use skype. Thanks Hans i'll test that one out.
    Geremy Britton
    Executive Assistant, MyCockpit Inc
    Head of GLB Flight Products
    www.geremy.co.uk

  4. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    48
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Intercom for cockpit

    Guys, Just purchase a Real World GA Intercom, 4 or 2 place unit from ebay, the output/Input on the portable ones is simply the same as a headset itself with Jacks, as long as you have interfaced to your sound card correctly you are in business.

    I found to get mine working with Roger Wilco/Sound Card I had to supply the phantom Power to the intercomm Input/Output, it was expecting that to be there.

    I purchased a TELEX PC4 four place intercom, this is a dash mounted unit, 4 Headset capability & a music input for long flights, sounds/feels just like your in a real aircraft. A circuit diagram on the intercom would also be a good idea to assist in the wiring, I have one for the PC-4 if needed.

    If you got the headsets working you will get the intercomm working.

    Cheers Glenn.

  5. #5
    Trainee ekznamu's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Intercom for cockpit

    Quote Originally Posted by Glenn Weston View Post
    A circuit diagram on the intercom would also be a good idea to assist in the wiring, I have one for the PC-4 if needed.
    Hi Glenn,

    the diagram would be nice for me. I'm also trying to buy such a device.
    If you don't want to post it here: sportstyp@googlemail.com

    Thanks
    Uwe

  6. #6
    25+ Posting Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    48
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Intercom for cockpit

    I have only a hard copy of the manual, It is not the best quality but should be OK.

    I will get it scanned & converted to adobe & email it to you.

    Cheers Glenn.

Similar Threads

  1. [Discussion] Multi Crew Cockpit VS Single seat Cockpit !!
    By SU-GGG Dispatcher in forum Cockpit Parts and Motion Platforms
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2010, 04:22 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 09-21-2010, 12:09 PM
  3. c-130j cockpit or cockpit help in general
    By silentscope in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 5
    Last Post: 07-20-2010, 01:58 AM