Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    64
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Planes everywhere

    Hi,
    I have FS9 + My traffic + aerosoft EBBR.
    When I start that trio I have planes into the buildings, some planes are taxiing
    on the grass fields and so on plus sometimes cars running through my plane...
    any idea where I can find a policeman to put some order there ?

    Nvidia EN8800GTX
    Intel Core 2 duo

    thanks and fly safe

    Gerry

  2. #2
    150+ Forum Groupie choffmann's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Germany, Hanau
    Posts
    231
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Planes everywhere

    Do you use the correct AFCAD file?

    Chris

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    64
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Planes everywhere

    Hi Chris,

    What is AFCAD file, I'm new in this domain...

    Thanks
    Gerry

  4. #4
    150+ Forum Groupie choffmann's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Germany, Hanau
    Posts
    231
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Planes everywhere

    Im not an expert on this either, but as far as I know, the AI traffic on airports follows given lines. And these lines (taxiways, runways etc.) are defined in the AFCAD file. (You need extra software to program your own, if you like). - If you buy an airport like Brussels from Aerosoft, the appropriate AFCAD file is usually included. You can find it in the respective EBBR folder - scenery subfolder. Now, if you use another EBBR scenery as well and this is not de-activated in FS scenery configuration, you might get a mismatch of the AFCAD-files of both EBBR sceneries, ending up in a traffic mess like the one you described. So you have to find out, if several AFCAD files are active on EBBR. Also, I do not know, whether a conflict might occur between your EBBR scenery and the AI traffic program you use. You will have to look in the AI traffic program folders, if there is another EBBR AFCAD file, which you would likely need to de-activate. DO NOT ERASE any files, just give them another name to inactivate them (e.g. AFCAD.old), so you can re-activate everything, in case you want to restore the previous situation.
    Im sure, theres a lot of programmers out here that can give you much more simple and explicit instructions than I do.

    Chris

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Belgium
    Posts
    64
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Planes everywhere

    HI Chris,

    Thank you for this excellent explanation. This looks clear to me now.

    Mit Freundlische grussen

    Gerry
    www.aileszelles.be

Similar Threads

  1. A few more planes in the sky in Europe today
    By brynjames in forum Let's talk about what is in the NEWS
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2010, 06:19 AM
  2. Planes for Google Flightsim
    By Adino in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-2009, 06:08 AM
  3. RAF Planes Used For Holiday Flights!
    By AlexJ in forum General Aircraft Operations and News Topics
    Replies: 0
    Last Post: 09-17-2009, 09:31 AM
  4. Favorite planes
    By Blog Bot in forum MyCockpit Blog Entry Notifications
    Replies: 0
    Last Post: 12-22-2008, 07:30 AM