Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    External view on network

    Hi guys

    Im thinking that I need to purchase and install WideView for me to be able to have an external view of the aircraft displayed back on the Instructor Station PC via the network, correct?

    Thanks,
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    It isn't just wideview you will need. You must install a second copy of flightsim as well, and then select the outside view you want. Basically Wideview just runs that version of MSFS in slew mode.

    You may be better off, installing another card in the fs computer and just running a longer cord over to another monitor, with an undocked view.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I've read that the second computer must be at least as fast as the main computer to keep from dragging the frame rate down.

    I know you just got a nice faster computer too, so like me and my older system, you might be right back to square one.

    I'm holding off using Wideview until I get yet another computer at least equal to my new system.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Good responses guys! I was planning on doing this via the old computer to just have the external spot view going and figured since the other (older) PC is running it, it wouldnt affect frame rate on the new Visual Server, but if it actually does slow the FPS for the host machine, forget about it. It was just an idea for fun and to allow visitors to see what the plane is doing on the outside. Sounds like it may not be worth it.

    (and Trev, I was aware of having a full copy on the other machine, but thanks for the reminder for others!)
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

  5. #5
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Eric,

    Don't let anything discourage you, Why don't you just try it. It doesn't hurt to try anything.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  6. #6
    500+ This must be a daytime job ian@737ng.co.uk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oswestry, Shropshire
    Posts
    677
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    wideview and outside view

    hello eric......
    i've never been able to get a good result using wideview on an outside view. while it is excellent when using cockpit views, i have always found that when using it in 'spot plane' view it has always stuttered. tried using different aircraft, different computers,playing with the settings and even now with a super dooper video card on a new system, still does it.
    could possibly be something to do with the network because that's the only thing i haven't looked at yet. maybe someone else can comment .....
    good luck anyway and best regards from wales.... ian

  7. #7
    1000+ Poster - Fantastic Contributor AndyT's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Oahu, Hawaii
    Posts
    1,392
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    What kind of network do you have running Ian?
    God's in command, I'm just the Pilot.
    http://www.geocities.com/andytulenko/

  8. #8
    25+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Berkshire, UK
    Posts
    30
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by ian@737ng.co.uk View Post
    hello eric......
    i've never been able to get a good result using wideview on an outside view. while it is excellent when using cockpit views, i have always found that when using it in 'spot plane' view it has always stuttered. tried using different aircraft, different computers,playing with the settings and even now with a super dooper video card on a new system, still does it.
    could possibly be something to do with the network because that's the only thing i haven't looked at yet. maybe someone else can comment .....
    good luck anyway and best regards from wales.... ian
    Hi Ian

    For many years I have not been able to remove the stutter using Wideview however the thing I missed was to change the view to "fixed view" rather than "spot view" which worked for me.

    However one thing to bear in mind is that Multiplayer in FS-X gives you the same functionality for free including AI traffic which is an addon for Wideview.

    Regards


    Lufty

  9. Thanks Tomlin thanked for this post
  10. #9
    Executive Vice President, MyCockpit


    Matt Olieman's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Ocala, FL USA
    Posts
    3,155
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thumbs up WideView

    If you look at the DEMO VIDEO at FSC site, you'll notice 6 monitors, using WideView (also note below photo). Amazingly Sync-ed and without stutter, using WideView.

    Go HERE at bottom of page: http://www.flightsimulatorcenter.com/

    Matt Olieman

    Last edited by Matt Olieman; 08-10-2008 at 06:34 PM.

  11. #10
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Matt Olieman View Post
    If you look at the DEMO VIDEO at FSC site, you'll notice 6 monitors, using WideView (also note below photo). Amazingly Sync-ed and without stutter, using WideView.

    Go HERE at bottom of page: http://www.flightsimulatorcenter.com/

    Matt Olieman

    Matt, your comments here are exactly what I was thinking, but since I had gotten word that it usually stutters in External Spot view, I ditched the idea. I will revisit it a bit later!

    thanks,
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Frame friendly external spot plane view solution
    By Cessna172sim in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2011, 04:01 PM
  2. Usb/vga-external videocard...sort of.
    By lenne in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 8
    Last Post: 12-03-2010, 03:34 PM
  3. External view on a big LCD TV, good or not?
    By ibennett in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 6
    Last Post: 12-28-2009, 08:27 AM
  4. Why external guages?
    By mnovak22 in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 17
    Last Post: 07-24-2009, 05:36 PM
  5. Re: External Radio App?
    By null null in forum PM General Q & A
    Replies: 9
    Last Post: 11-21-2004, 04:15 AM