Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    This has to be the greatest

    I did my first 'official' flight on the new system last night. I had a lot of conflicts between assignments for the controllers and I did a little on the fly programming for the overhead.

    It was a short early morning hop from Munich to Innsbruck on a modified SBG1 arrival.

    Never have I seen scenery look this good on a computer I've owned. Every computer I've ever bought has already been obsolete at the time of purchase.

    I did see frame rates dip down to 18 fps a couple of times, but it wasn't very noticable. On take-off it really looked like I was rolling down a real runway.
    Frame rates were smooth and held at 23.8fps during the approach even with UT Europe running.

    Still no flap axis in FSUIPC.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  2. #2
    Executive Assistant Geremy Britton's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    North,East England
    Posts
    1,574
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    thats funny actually because i have just tried out my flight with a variety of new software i bought. Vox ATc and Voice buddy ( both of which i strongly reccommend for the ultimate in realism) I have just got a couple of duplicate key presses i need to sort out. All these different add ons requiring different key presses. i doues get rather depressing when you load up a flight and when disengaging the autopilot you find your gear or flaps extends as well and you realise you have double assigned a keypress. then i have to go hunting through a dozen add ons finding the duplicate

    i should realy record every keypress and what programme and button it is assigned to that will help a lot. but i never want to do the boring parts when there are much more interesting things to do like make a yoke or panel - these seem to take priority!


    Geremy

  3. #3
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    BSW cant remember what version FS you are using is it FS9? The reason i ask and would like yours and others opinions is that i am using FSX because i feel the scenery is so much better then FS9 I only have Ultimate Terrain for FS9 but my sliders are all the way left and i get 25 -30+ FPS easily even at major airports but in FSX my sliders are a little to the left of center most of which would be considered high and i get 20fps except at major airports its more like 9 to 14. sometimes i feel like I should go back to FS9 because of performance but when ever i see the scenery I just cant seem to do it.

  4. #4
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I can't handle the low frame rates that FSX would provide on this machine. I am running FS9, but that's what I bought the computer for. Running a four year old program on a new machine is great for me. I also insisted that this machine had XP Pro loaded.

    Dreamfleet doesn't have an FSX 727, UT Europe, GAP's, and a lot of other payware is not yet out for FSX. Fly Tampa doesn't have anything to my knowlege yet either.

    I'm thrilled to finally be flying on a computer with no frame rate issues in the highest density scenery areas and the most complex payware aircraft I have.

    Most of my settings are nearly maxed out to the right. 3rd party add-on scenery is maxed out, terrain detail is at 80%, Global Scenery is at 90%.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  5. #5
    150+ Forum Groupie Radar's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    CANADA
    Posts
    282
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by 737 Gez View Post
    thats funny actually because i have just tried out my flight with a variety of new software i bought. Vox ATc and Voice buddy ( both of which i strongly reccommend for the ultimate in realism) I have just got a couple of duplicate key presses i need to sort out. All these different add ons requiring different key presses. i doues get rather depressing when you load up a flight and when disengaging the autopilot you find your gear or flaps extends as well and you realise you have double assigned a keypress. then i have to go hunting through a dozen add ons finding the duplicate

    i should realy record every keypress and what programme and button it is assigned to that will help a lot. but i never want to do the boring parts when there are much more interesting things to do like make a yoke or panel - these seem to take priority!


    Geremy

    Did ypo check out It's yur planehttp://www.itsyourplane.com/


    Micheal. You amaze me with your work. Everytime I see your updates it keeps me motivated to keep going. Keep up the great work.
    http://www.thefreeemoticons.info/images/flags/smilies0949.gif

  6. #6
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I just took anothe test flight with Global and Terrain Detail maxed. The frame rate never moved, the the detail certainly went up.

    I'll post pics tomorrow. I gotta hit the sack. Early day tomorrow.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  7. #7
    150+ Forum Groupie sas550's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sweden
    Posts
    236
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey BSW! Great that you're up an runnin again.

    Sometimes when I've read your posts about you flying it has hit me that you very often fly in Europe. Since you are an American I'm curious to why you seem to prefer Europe?

    It would be nice to hear if there's any major differences between the continents. Well I'm off course aware of the obvious one's like different pressure units and transition alts.

    I have been thinking of trying to fly online in America but felt that I need supervision from someone who's been there before.
    Regards Anders Eriksson


    www.simcockpit.se

    FS9

  8. #8
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Michael Carter's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Southern Illinois, USA
    Posts
    3,147
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Flying in the US has become very boring and routine. I've been flying in Europe now for the last three years.
    Boeing Skunk Works
    Remember...140, 250, and REALLY FAST!

    We don't need no stinkin' ETOPS!



    Powered by FS9 & BOEING

  9. #9
    Great to hear your back up running and the new system has worked out well.

    Gary