Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Navigraph Data

  1. #1
    300+ Forum Addict luisgordo's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Houston, TX
    Posts
    304
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Navigraph Data

    Hi Folks,

    It's been a while since I last updated my AIRAC information (actually last time I did, it was free of charge!). I'd like to update it now, but I'm not really sure what file I should download for PM. When I go to the corresponding Navigraph page I see:

    AirSimTech / AST Yes 27/08/2007 1 7.8 MB
    Aviograsf A340 No 27/08/2007 1 4.1 MB
    Digital Aviation Cheyenne No 27/08/2007 1 4.7 MB
    Dreamfleet & Eurowings Prof Yes 27/08/2007 1 5 MB
    Feelthere CRJ No 27/08/2007 1 4.7 MB
    Flight1 ATR72 Yes 27/08/2007 1 6 MB
    Flightsim Commander 7.x/8.x Yes 27/08/2007 1 6.4 MB
    FS Instructor Panel 200X No 27/08/2007 1 2.7 MB
    FS-Navigator 4.x No 27/08/2007 1 5.4 MB
    LevelD 767 No 27/08/2007 1 4 MB
    PMDG (all products) Yes 27/08/2007 1 7.5 MB
    PSS Airbus/Boeing/Dash Yes 27/08/2007 1 5.3 MB
    vasFMC Flight Management Yes 27/08/2007 1 6 MB
    Wilco A320 Pilot In Command No 27/08/2007 1 2.8 MB
    Wilco/Feelthere 737/777, ERJ, Legacy, Citation X Yes 27/08/2007 1 18.7 MB


    And I don't really see any direct reference to Project Magenta here...

    Any help would be appreciated.

    Thanks!
    Luis Gordo
    Instructor StationTM - www.iStationGordo.com

  2. #2
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Marche-en-Famenne / Belgium
    Posts
    40
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hello Luis,

    Since this last cycle AIRAC 0709, there is no AIRAC available for the Project Magenta. But it's temporarely and I suggest to you to visit the Navigraph forum (into the General Questions) about the problem (see my question and answer coming from Richard Stefan).

    Best Regards

    Marco
    Marc Manandise
    www.manandise.be

  3. #3
    300+ Forum Addict luisgordo's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Houston, TX
    Posts
    304
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Marco,

    Thanks for your reply. I assume the forum and thread you are referring to is this one: http://forum.navdata.at/viewtopic.php?f=1&t=692

    That's more or less a month ago... Anyway, what's the converter he is talking about? And also, is there any way to access old AIRAC cycles?

    Thanks once more!
    Luis Gordo
    Instructor StationTM - www.iStationGordo.com

  4. #4
    300+ Forum Addict luisgordo's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Houston, TX
    Posts
    304
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Marco, I just saw this other thread: http://forum.navdata.at/viewtopic.php?f=1&t=750

    This answers my questions

    Thanks.
    Luis Gordo
    Instructor StationTM - www.iStationGordo.com

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Marche-en-Famenne / Belgium
    Posts
    40
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hello Luis,

    Your last message refers correctly what I saw then wait and see but I'm sure we'll receive major updates coming from Enrico and his team.

    Marco
    Marc Manandise
    www.manandise.be

  6. #6
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    UK / Germany
    Posts
    174
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re Navdata

    Hi

    For the time being we are using navdata from the Updates/Intermediate section of the PM website for trouble shooting and testing. We would advise this cycle unless you really have an absolute need to use another cycle (which we will not be able to support for technical reasons). I have made many tests so far with the test cycle and it seems to be very good. When we are sure that the problems have been ironed out we will sort out with Navigraph how to proceed with further updates.

    Please also note, that I have had various reports of problems in the past that I have not been able to see, and some errors it has become apparent are due to third party programs being used for route planning / saving and loading like FS itself into the CDU. Once you load an entire route with a third party program and if in this route you make a change using the CDU, it is entirely possible due to miss match data that problems can occur. If you want to limit this "room" for a possible error, I would personally advise creating all your routes with the current navdata and building them in the CDU and then using the CDU to save then (if required). I know some people have very long routes and this can be a tedious job, but it is the best way to ensure error free ops. The routes I use for demos are much shorter hops so I can understand why third party programs are used sometimes. So, to be clear, I'm just putting this forward as a suggestion, simply from what I have managed to glean from what some of the problems appear to be coming from when sent into us on the support mail and it could be that *some* but not all issues with route line generation / problems are not only limited to the navdata convertor problem but miss matches of data. I hope this info helps a little.

    Regards
    Jonathan Richardson
    Project Magenta
    Jonathan Richardson

  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Marche-en-Famenne / Belgium
    Posts
    40
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Smile

    Hello Jonathan,

    Very good news and many thanks for your wonderfull job. I'll certainly follow your suggestions regarding the AIRACS cycle and we'll wait until the problem will be resolve with navigraph, no problem

    Best Regards

    Marco
    Marc Manandise
    www.manandise.be

  8. #8
    300+ Forum Addict luisgordo's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Houston, TX
    Posts
    304
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks Johnathan for your hard work.
    Luis Gordo
    Instructor StationTM - www.iStationGordo.com

  9. #9
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Jonathan,

    I've had the same suspicion about the cause for recent CDU problems.

    On the other hand, some flight planning programs (like FSC) use the same source for nav data as PM, i.e. Navigraph. But even with data coming from the same provider, I encountered the "spagetti salad" routes on the NAV display and in the CDU legs page.

    As a temp fix I also started building the routes for my short hops in the CDU and that works fine - it's just that flight planners are more convenient and leave more time for flying.

    Looking forward to further news on this subject. And thanks for the info!

    All the best,
    Hans

  10. #10
    150+ Forum Groupie michelmvd's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Oostende - Belgium
    Posts
    223
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Jonathan,
    Thanks for clarification, but I like to inform you that all mentioned problems about the NAVDATA, came out when I put my routes myself in the CDU.
    I'm preparing everything in FOC2003 (http://www.danur.com) , but I always put my route manually in the FMC/CDU via RTE page and DEP/ARR page, using the ATC flightplan info section.
    Would of course be great if we could simulate fltpln input via ACARS as we have with PS1 but I don't even dare to ask
    B. Rgds
    Michel
    _______________________________________________
    Michel VANDAELE
    msn : michelmvd@hotmail.com
    website B744 : users.telenet.be/michel.vandaele/sim1.htm
    general website : users.telenet.be/michel.vandaele
    my spaces: http://michelmvd.spaces.live.com/
    email : michelmvd@hotmail.com

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Navigraph FMS data for Project Magenta
    By Sean Nixon in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 06-21-2010, 05:32 PM
  2. navigraph support
    By pdpo in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2008, 06:02 AM
  3. NaviGraph data and PM??
    By JWS in forum PM General Q & A
    Replies: 14
    Last Post: 02-22-2008, 10:50 AM
  4. first download from Navigraph
    By Micha in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 10-14-2007, 02:20 PM
  5. pmRJ and Navigraph
    By Tim in forum PM General Q & A
    Replies: 2
    Last Post: 09-28-2007, 08:31 PM