Page 4 of 46 FirstFirst 1234567814 ... LastLast
Results 31 to 40 of 460

Thread: A320 FMGS B52

  1. #31
    25+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Germany
    Posts
    38
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Fire Agent 1 and 2

    Quote Originally Posted by capt_pero View Post
    Hi JL,

    great job. I just had an issue with the fire Agent 1 and 2.

    Expected:
    - Fire Engine 1
    - Press Fire handle Engine 1
    - Agent 1 SQUIB LED illuminated
    - after pressing Agent 1 DISCH and SQUIB is illuminated

    Is:
    - Fire Engine 1
    - Press Fire handle Engine 1
    - Agent 1 DISCH and SQUIB is illuminated
    - after pressing Agent 1 DISCH and SQUIB is illuminated

    This is the same for all Agents on both engines. Can you verify?
    Can be reproduced with SW Overhead Panel (HW independent).

    Regards,
    Peter
    Hi Peter!

    How do you setup the failure? As I remember there is no way to trigger "real" failures in Jeehell FMGS. The only workaround is to set the Fire Test button offset through an external script to simulate an engine fire. JL, correct me if I'm wrong.
    And for Fire Test it should be normal that all Korry LEDs and the Fire handle illuminate.
    Best regards
    Karsten

  2. #32
    150+ Forum Groupie capt_pero's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    185
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Fire Agent 1 and 2

    Hi Karsten,

    good to know. Is there any other option to create engine fire?

    Regards,
    Peter

  3. #33
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LGTS
    Posts
    424
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    1. When I push or pull to descent from CRZ ALT to a lower altitude, the A/C always enters in descent phase, but I think this shouldn't be happen when distanse drom destination is greater than 200NM. In that case NEW CRZ ALT should be appeared in MCDU just like when we climb.

    2. Does anybody know what this red arrow is during final approach? I've seen this only during takeoff, when I pull sidestick more than it should.

    Attached Images Attached Images

  4. #34
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,656
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    @Leonidas:
    1. actually it is less than 200NM from dest OR selected ALT on FCU <= FL200 to trigger DES phase. I will check but it should be working?
    2. this is for tailstrike awareness, it is optionnal.

  5. Thanks Leonidas thanked for this post
  6. #35
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LGTS
    Posts
    424
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    Quote Originally Posted by jeehell View Post
    @Leonidas:
    1. actually it is less than 200NM from dest OR selected ALT on FCU <= FL200 to trigger DES phase. I will check but it should be working?
    Test it again, so: when descent at >200NM in MCDU PERF page remains to CRZ page as it should. But:
    INIT CRZ FL remains the same
    PROG CRZ remains the same
    FMA says ALT not ALT CRZ

    Regards

  7. #36
    150+ Forum Groupie



    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    196
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    Quote Originally Posted by imported_Suggy View Post
    #1 The flap indicator on the EWD is not right when flaps are retracted - just a thin line showing.
    Not only a strange display during retraction! Same while extending. The two "triangles" don't move from one flaps position to the next but jump. Only the thin line is showing the movement. It's very hard to perceive when flaps reach their positions.

    And another issue: There is no hockey stick anymore for ToD shown on ND but only the message "T/D reached" on PFD. Is this intended?

    Regards
    René

  8. #37
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,656
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    Quote Originally Posted by romeow View Post
    Not only a strange display during retraction! Same while extending. The two "triangles" don't move from one flaps position to the next but jump. Only the thin line is showing the movement. It's very hard to perceive when flaps reach their positions.

    And another issue: There is no hockey stick anymore for ToD shown on ND but only the message "T/D reached" on PFD. Is this intended?

    Regards
    René
    Whichever EIS version?
    I do not have any problem with flaps indicator check you have up to date graphics card driver.
    TOD arrow will be back in next update.

  9. #38
    150+ Forum Groupie



    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    196
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    Quote Originally Posted by jeehell View Post
    Whichever EIS version?
    I do not have any problem with flaps indicator check you have up to date graphics card driver.
    TOD arrow will be back in next update.
    Thanks for your support!

    Just tested: Flaps indicator works perfect with EIS 2 but not with EIS1. I will check graphic card Driver soon.

    No problem with missing ToD arrow. I just wanted to inform you and know if my system is buggy or not. So we look forward to the next update.

    Regards
    René

  10. #39
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,656
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    Quote Originally Posted by romeow View Post
    Thanks for your support!

    Just tested: Flaps indicator works perfect with EIS 2 but not with EIS1. I will check graphic card Driver soon.

    No problem with missing ToD arrow. I just wanted to inform you and know if my system is buggy or not. So we look forward to the next update.

    Regards
    René
    Actually it is not a driver issue, I could reproduce it. It happens if you start EWD before the server apparently, can probably happen on remote PCs as well but not tests. Will be fixed in next release.

  11. #40
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    71
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B52

    Quote Originally Posted by jeehell View Post
    Actually it is not a driver issue, I could reproduce it. It happens if you start EWD before the server apparently, can probably happen on remote PCs as well but not tests. Will be fixed in next release.
    #1 The flap indicator problem occurs on my remote setup. For information, I do start my FMGS server PC last once all the other PCs running their respective ‘Jeehell’ programmes have started.

    #2 Another bug appeared on my last flight. The last part of the route on the ND display was missing despite the MCDU showing no discontinuity. I seem to remember I programmed the SID midflight but it didn’t show up on the ND. The bin files were all deleted and recompiled and copied across to all other PCs.

    #3 When I select Plan mode on the efis, the route doesn’t show.

    Kind regards,
    Darren

Page 4 of 46 FirstFirst 1234567814 ... LastLast