Page 5 of 34 FirstFirst 12345678915 ... LastLast
Results 41 to 50 of 331

Thread: A320 FMGS B50

  1. #41
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,656
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Pedals DISC force Trim to -4.0

    Quote Originally Posted by capt_pero View Post
    Hi,

    can someone please validate: if I press PEDALS DISC (via Joystick Input) during FLT CNTR Check the Trim went to -4.0. Reproduceable on CP and FO Side.
    Any ideas?

    Regards,
    Peter
    Check you do not have a default assignment in P3D controls for this button.

  2. #42
    150+ Forum Groupie capt_pero's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    185
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Pedals DISC force Trim to -4.0

    Quote Originally Posted by jeehell View Post
    Check you do not have a default assignment in P3D controls for this button.
    Sorry. For sure - that was the issue. ELEV Trim Down was assigned to both buttons.
    Happy easter!

  3. #43
    75+ Posting Member Beaufort's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    92
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Since installing B50.0 I have an issue when flying with STD pressure on a FL. I recognized it when flying online. Controllers tell me I´m on a wrong altitude and ask me, if I´m flying with local QNH. I have definitively turned "STD" and the correct FL in the FCU as well as in the PFD. My son, who also is controller in VATSIM network, checked it in Euroscope. We can reproduce it in every flight. I crosschecked it with the Jahn/Visser DC-3, and there all is o.k. It must be an issue of A320 FMGS to give a wrong altitude to the simulator. I have it in Prepare3Dv3.4 same as in Prepare3Dv4.2. Flying above transition the altitude for the FL (not the altitude for QNH) becomes correct, when I turn in the local QNH. This changes, when I am still below transition altitude or when I descend below transition level. Here the altitude with local QNH becomes correct.
    Strange! Seems my A320 FMGS automatically changes to the FL above transition altitude while the local QNH is tuned in and therefore the altitude gets wrong when I turn to STD pressure. Turning to QNH 1013 leads to same result.
    Anyone with same problem (caution: you will only recognize that when flying online!)? JL, do you have an idea?
    Happy easter to all!
    Regards Rainer

  4. #44
    25+ Posting Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Athens, Greece
    Posts
    36
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Hi!

    The issue is described in the FMGS Installation Guide on page 44:

    Altimeter Temperature Effect : Basically, FS and P3D do not simulate an important
    phenomenon : the effect of temperature on the altitude displayed on the altimeter. If it is
    warmer than the ISA atmosphere, the altimeter underestimates the altitude; if it is colder,
    he overestimates altitude.
    The default "Altimeter Temperature Effect" option ("yes") takes this effect into account.
    However, for those who fly online (IVAO, ...) the altitude of the aircraft will not be that
    expected by the controller or other aircrafts ... The "Altimeter Temperature effect" option
    allows you to disable this function by replacing “yes” by “no”.
    Setting the "Altimeter Temperature Effect" option to "no" should solve the problem.

    Regards and happy Easter,
    Isak

  5. Thanks Beaufort thanked for this post
  6. #45
    75+ Posting Member Beaufort's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    92
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    THX a lot, that did the job. RTFM...
    Regards Rainer

  7. #46
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    EDST
    Posts
    14
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Finally installed 50.0 yesterday and got the same „issue“ with the engine not starting (going to auto-crank)... I do not understand this behavior.
    Is there an explanation for it?

    But overall, thanks for your effort, JL!

    Cheers,
    Micha

  8. #47
    75+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Azores
    Posts
    123
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Quote Originally Posted by Beaufort View Post
    THX a lot, that did the job. RTFM...
    hello guys anyone can give me installation manual? where is he?
    regards
    fred

  9. #48
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Paris, FRANCE
    Posts
    53
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Hi Fred,

    Installation Guide is in the package...
    You've surely installed it, while installing B50.
    It's the same for all JeeHell versions, all the official manuals can be found in your folder C:/A320FMGS... :
    >>> Installation Guide,
    >>> User Guide,
    >>> Advanced User Guide.

    "EN" for English version, "FR" for French version...
    Regards,
    Michel

  10. #49
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Paris, FRANCE
    Posts
    53
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    One thing more :
    If you want to read it before any installation, you just have to :
    >>> run the installer (as an administrator),
    >>> uncheck all the modules during installation : You will get all the manuals.
    >>> Paste them in another folder.
    >>> Then run the uninstaller "unins000.exe".
    Regards,
    Michel

  11. #50
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Paris, FRANCE
    Posts
    53
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    ...and of course, the manuals are updated with every new JeeHell version...

    Michel

Page 5 of 34 FirstFirst 12345678915 ... LastLast