Page 3 of 34 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 21 to 30 of 331

Thread: A320 FMGS B50

  1. #21
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LGTS
    Posts
    424
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Quote Originally Posted by romeow View Post
    Hi JH,
    ad 1) You mean latest aircraft.cfg and .air file, don't you?
    ad 3) Where do we get the correct CG from?
    Regards, René
    If you don't use Topcat or some other similar app, you could import ZFW/CG in 1R of INIT 2nd Page by pressing 3R button on same page of MCDU.
    Regards

  2. #22
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,656
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Quote Originally Posted by romeow View Post
    Hi JH,

    ad 1) You mean latest aircraft.cfg and .air file, don't you?
    ad 3) Where do we get the correct CG from?

    Regards, René
    1) yes
    3) in the MCDU INITB Page, when you use the uplink feature

  3. #23
    150+ Forum Groupie



    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    196
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Thank both of you!
    I use Topcat but I notice a slight difference between MAC calculated by Topcat and the one by the uplink feature of MCDU INIT B page - of course with the same fuel weight. Which one is more reliable?
    Regards

  4. Likes Leonidas liked this post
  5. #24
    300+ Forum Addict


    brianwilliamson's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Gold Coast-AUSTRALIA
    Posts
    466
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Quote Originally Posted by jeehell View Post
    Hi

    There are many factors here that can contribute, among them:
    1) Check you use the latest aircraft model
    2) check you have more than 30fps in P3D
    3) check your GW and CG
    Thanks JL for the reply.

    1, using the latest aircraft ok.
    2, Running 90+FPS on the server.
    3, Run a number of different loads and CG/GW configurations using Topcat.



    A couple of pictures to see if you can spot anything not quite right.


    I always have had the feeling that it maybe CG.


    Regards.................Brian W.
    Attached Images Attached Images

  6. #25
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Paris, FRANCE
    Posts
    53
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Hello,


    Do you use the "default A320" aircraft in Topcat ?


    ToTom made a txt file to use in Topcat, especially for JeeHell FMGS.
    The link below, from another topic in this forum :
    https://www.dropbox.com/s/nwyv3uacz2...opcat.zip?dl=0
    Unzip, tutorial inside...
    MANY THANKS to ToTom for his work !!

    You can use this flight model called "A320-214 JeeHell PRO FMGS" in Topcat, then "Export to Flight Sim", then using "UPLINK" feature in MCDU INIT B page as JeeHell told...
    ... and look whether the issue still occurs.


    Hope this will help,
    Michel

  7. #26
    150+ Forum Groupie



    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Germany
    Posts
    196
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Merci, Michel.
    I'll try Tom's txt file for my next flights and we'll see. In fact I've got it for Topcat but without the DOW adjustment in Edit.
    Regards
    René

  8. #27
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Paris, FRANCE
    Posts
    53
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Important too : Don't make any change to the values called "Adjust FWD" and "Adjust AFT" in FSX / P3D. They must be the default values for JeeHell's aircraft.
    Regards,
    Michel

  9. #28
    300+ Forum Addict


    brianwilliamson's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Gold Coast-AUSTRALIA
    Posts
    466
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    I can confirm that my Topcat is running the Totom conversion.

    It appears that the Trim seems to become erratic for some reason and not stable as it used to be.


    Will do more testing today and note here any findings.


    Regards...........Brian W.

  10. #29
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Paris, FRANCE
    Posts
    53
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    I made a test flight today with B50.0, but without Topcat :
    No issue in managed mode, AP is completely stable at FL130, FL180, FL220.
    Tomorrow I'll try a test with Topcat (and of course with ToTom's file).

    Michel

  11. #30
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    LGTS
    Posts
    424
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: A320 FMGS B50

    Quote Originally Posted by Mitch95 View Post
    Important too : Don't make any change to the values called "Adjust FWD" and "Adjust AFT" in FSX / P3D. They must be the default values for JeeHell's aircraft.
    Regards,
    Michel
    Where are these values?

Page 3 of 34 FirstFirst 123456713 ... LastLast