Page 11 of 74 FirstFirst ... 7891011121314152161 ... LastLast
Results 101 to 110 of 737
  1. #101
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    I moved the fuel pump switch to a different group and made sure they all worked right. Then I re-wrote the other switches file one switch at a time and tested it to make sure it wasn't affecting the fuel pump switch again and slowly but surely I rebuilt the file and it now works.

    Not sure what the problem was, but it doesn't matter now.

    Thanks again for your help.

    David

  2. #102
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Hey Stefan,

    Need your help again if your willing. (or anyone else who knows Fsbus dll well.

    I am now programming my fuel, oil press, temp, amps and fuel pressure gauges (6 in all).

    They are aircore (voltmeters) and there is no example in the documentation to use.

    I am starting with Left fuel gauge. Offset is
    0B7C
    4
    Fuel: left main tank level, % * 128 * 65536


    I need an example calculation for this and then I should be able to work the other gauges out from there.

    Stefan, I know you have helped me out lots with this and I can't begin to tell you how much it is appreciated. This thread will be very helpful to anyone like me who is learning FSBusdll. So I hope you can continue to help.

    Thanks
    David

  3. #103
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Krefeld, Germany
    Posts
    325
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Hi,
    do you have a picture of this Gauge?
    I donīt know what Values you need as output.

    Stefan

  4. #104
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Hi Stefan,

    These are not the exact same but I bought them from this company and this is the closest they have now.

    http://www.futurlec.com.au/Panel_Meters.jsp It's the ones down the bottom.

    I have tested the meter in FSAdmin, and I'm getting no response using J3 Analogue out, but if I leave it plugged into J3 and press Auto in the Digital out, the LEDS I have connected to J5 light and the meter is randomly moved (hard, due to voltage) in there. I don't know if I'm missing something. I've followed the instructions in the DIO manual.

    Thanks for helping.
    David

  5. #105
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Krefeld, Germany
    Posts
    325
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Did you connect a resistor and capacity to the circuit like on the schematic?

  6. #106
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Yes, I've tried with the 10uf cap and the 5k6 resistor and without.

  7. #107
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Krefeld, Germany
    Posts
    325
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Ok than try other resistors to get a smooth movement wit the Analog Out fader.

  8. #108
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    On the board in R4-R11 I have 1k resistors and caps in C8-C15.

    Should these be there? I have no measurable voltage on the pins of J3.

  9. #109
    300+ Forum Addict
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Krefeld, Germany
    Posts
    325
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    that is a PWM no Voltage you can measure. you need after J3 a low pass for you gauge.

  10. #110
    300+ Forum Addict RobiD's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Gold Coast, Australia
    Posts
    432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Progamming help with FSBus dll

    Quote Originally Posted by sgaert View Post
    that is a PWM no Voltage you can measure. you need after J3 a low pass for you gauge.

    I figured that is why I couldn't measure a voltage. So it is ok to have the 1k resistors and the caps on the board as well as the cap and resistor after J3.

    If so, I have everything covered but no movement on the needle. You suggested changing the resistor after J3. What do you suggest I try at present, it's a 5k6. (Bear in mind that I didn't get any movement with or without the cap and resistor.

Similar Threads

  1. Fsbus CDK
    By flyandre in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 4
    Last Post: 12-27-2014, 12:58 PM
  2. Need Help Getting My FSBUS NG I/O Going Again..
    By JBRoberts in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 14
    Last Post: 03-21-2010, 01:38 PM
  3. Fsbus ng io
    By Davral in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 0
    Last Post: 01-10-2009, 10:38 PM
  4. Fsbus 2.4.3
    By Anderson/SBSP in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 9
    Last Post: 11-30-2008, 04:25 PM
  5. Help FSBUS
    By cesarfsim in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2008, 02:23 PM

Tags for this Thread