Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    help AEROSOFT MCP with project magenta

    After years without a glitch my MCP goes bizark!
    the displays show:
    Err 001 5n 00058

    and the whole thing is frozen

    Checked google for mcp747 posts but no luck

    Can someone help me as mcp747.com is dead.
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  2. #2
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I was given one of the aerosoft units which had ceased to work. I handed it to the electronic techs at work who said they could fix it if they had a drawing of the schematic. I failed to find this schematic after extensive searching and eventually gave up, wrecked the unit for parts and bought a CP Flight MCP. I know this isn't the news you were hoping for but I think you can't repair it, sorry. CP Flight is AWESOME gear!

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  3. #3
    75+ Posting Member PeterH's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EDDM
    Posts
    143
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Jackpilot,

    did you try a master reset yet? It helped me once.

    You need to open the unit and have a jumper set when powering on.

    Procedure was once described on their (aerosoft australia) web page.

    If you canīt find it I could email it to you.

    Best rgds

    Peter

  4. #4
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I heard about that jumper but I have no details.
    Do You?
    Thanks
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  5. #5
    75+ Posting Member PeterH's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EDDM
    Posts
    143
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Yes, I do.

    You want it?

    Best rgds

    Peter

  6. #6
    75+ Posting Member PeterH's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EDDM
    Posts
    143
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Jackpilot,

    I attach the description here for any one to have at least a last try if the MCP seems to be broken. It is recommended to reload the lates firmware though.

    Good luck

    Peter

  7. #7
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by PeterH View Post
    Hi Jackpilot,

    I attach the description here for any one to have at least a last try if the MCP seems to be broken. It is recommended to reload the lates firmware though.

    Good luck

    Peter
    Thanks a ton but I see nothing attached....
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

  8. #8
    75+ Posting Member PeterH's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    EDDM
    Posts
    143
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    letīs try again.

    Hope it works now.

    Peter
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Jackpilot's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    MONTREAL
    Posts
    1,046
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Many thanks...will post results
    Jackpilot
    B737-700 Posky
    FS9/P.Magenta
    without PMSystem

Similar Threads

  1. Project Magenta and FDS CDU
    By docmeister in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 10
    Last Post: 10-11-2010, 03:08 PM
  2. Project Magenta
    By jelugs in forum PM General Q & A
    Replies: 2
    Last Post: 03-21-2010, 06:27 AM
  3. 757 with Project Magenta
    By fuerteventura in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 4
    Last Post: 07-06-2009, 02:54 PM
  4. AST & Project Magenta together
    By mguerreiro in forum PM General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 12-18-2008, 08:26 AM
  5. Project Magenta and PSS
    By cbaye in forum PM and FS
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2007, 09:42 PM