Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    NYC, US
    Posts
    69
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    more realistic radio control via keyboard

    Is there a way to have keyboard strokes set for managing each radio module separately?

    For instance, instead of having to first select COM1, then use the generic STDBY or FREQ Increase keys, I'd like to have keys dedicated to doing those functions on COM1, COM2, NAVS and so on....

  2. #2
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I think you can do that in FS in the key assignments. Not 100% sure but I think so.
    Bob Reed

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    NYC, US
    Posts
    69
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I checked the key assignments again and I couldn't find such commands.
    Any ideas?
    How does the GOFlight Radio Module work for instance?

  4. #4
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    It is easy with a Sim-board, I have 8 encoders working great.
    1 x Nav 1,
    1 x Nav 2,
    1 x Comm 1 Whole number,
    1 x Comm 1 Fraction,
    1 x Comm 2 Whole number,
    1 x Comm 2 Fraction,
    1 x ADF 1,
    1 x ADF 2.
    The encoders are push button and I assigned every pushbutton to toggle the radio panel window up on the main display to see the frequencies change. The frequency transfer buttons are also assigned so the mouse is no longer required for tuning functions. It is well worth the expense as you can get loads of stuff working.

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    NYC, US
    Posts
    69
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    does hat mean each encoder has scripted commands, that is "seelct com1, increase frequency" for instance?

  6. #6
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Sim-board software has drop down lists of available commands for FS, AST, PM, Level D, etc. All you have to do is find the FS radio drop down list and click on the appropriate command, there is no code writing or anything like that it's all click and play. When I installed my Sim-boards and finished the wiring, it took about half an hour to assign all the switch/pot and encoder commands and it worked straight away without fault. These boards are sweet and highly recommended as my dealings with FDT have been very rewarding. With the CP Flight MCP & EFIS running I hardly ever need the mouse anymore.

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    NYC, US
    Posts
    69
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    is there a way I can define commands for the FS radio gauges?
    like maybe editing the gau file?

  8. #8
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Sorry mate, that one's out of my league. If it isn't point and press, I'm stumped! My field is mech. engineering.

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  9. #9
    25+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    NYC, US
    Posts
    69
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    guys at avsim helped me figure t out: you can change the fs9.cfg and add a lot of commands that can do pretty much everything.
    go to www.schiratti.com and find the fs2004 list of commands. pretty cool!

Similar Threads

  1. Learjet 45 Radio Control Head Program Completed
    By TasKiNG in forum My Cockpit Update
    Replies: 6
    Last Post: 09-29-2008, 04:08 PM
  2. problem with defining radio commands in the keyboard section of .cfg file
    By jabomeister in forum Cockpit Software: Miscellaneous
    Replies: 2
    Last Post: 04-05-2007, 09:54 AM
  3. Keyboard control for Speed Intervention?
    By null null in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 12-31-2004, 02:03 PM