Results 1 to 6 of 6

Thread: monitor size

  1. #1
    75+ Posting Member Mr. Midnight's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    129
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Smile monitor size

    hello folks outhere im wondering on the size screen to use for my front panels , i see that 19 inch screens seem the norm, but does that mean that the monitor (crt ) has to be a 20 inch monitor so that i have a physical 19 inches.
    all i have is crt,s and im also wondering if taking the shell off is a good idea, is it worth it.
    My Boss , Oh i mean my wife has given me a room all to myself to set up my cockpit so i do have room to move around a little.
    and i will be starting from the MIP as suggested.
    and that means i will have to stop flying , and break down my current set up and get busy.

    Oh and this is about the features in this forum, i know im a member but what other features can i tap into and join.

    thanks........................Robert

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    As for your monitors, I personally recommend that you do not take the covers off CRT Monitors. The coltage in the tube is really dangerous.

    Most people use 17" Monitors for PFD and ND. EICAS or ECAM is usually a 19" monitor.

    I personally am using 3 19" for mine.

    Hope that helps.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    WEll I to am using CRTs in my 737. I use 19" for the FO and Capt and a 17" for the ECIAS. There are pics here http://www.mycockpit.org/photopost/s...ry.php?cat=542 Hope this helps.
    Bob Reed

  4. #4
    75+ Posting Member Mr. Midnight's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    129
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    thanks

    pictures speak louder than words thank you.

    .....Robert

  5. #5
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I have 3 x 17" behind my sim MIP and they allow for 145mm (5 3/4") Nav & Att displays, see http://www.mycockpit.org/photopost/s...ry.php?cat=547

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  6. #6
    300+ Forum Addict BlackWidow's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Tehacahpi CA, USA
    Posts
    498
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mr. Midnight

    I am not building a 737 or any cockpit of that size I am building a Cessna with Glass Cockpit I am using 2 15" LCD's

    I was origianly building a Regional Jet until i came across my Cessna shell and i had planed on using 15" LCD anyway without the plastic around the Screen they are still quite big and I am able to use the entire screen with out hiding any of it behind the MIP and I can put buttons all around it if i choose.

    Just thought I would put my 2cents in just in case it helps.

Similar Threads

  1. Center monitor size
    By Westozy in forum Westozy's Mechanical Engineering
    Replies: 3
    Last Post: 03-09-2010, 04:22 AM
  2. Monitor size for 737NG cockpit
    By Goldmember in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 2
    Last Post: 02-19-2009, 04:35 AM
  3. which size monitor
    By 777 in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 2
    Last Post: 09-05-2008, 05:40 PM
  4. Monitor size with TH2G
    By Michael Carter in forum Cockpit Outside Visualization
    Replies: 5
    Last Post: 06-05-2008, 07:47 PM
  5. monitor size
    By bravolima in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 1
    Last Post: 10-27-2007, 02:10 PM