Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    uk
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    fmc hardware and PM fmc

    Hi people,

    I am thinking of building my own fmc and am wondering
    what interface hardware/software config would you recommend?

    hispapanels fmc hardware with usbkeys and appropiate board
    i had in mind.

    i am just not sure which solution is workable with the PM fmc.

    many thanks

    nige

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    The PM FMS can be controlled through Keyboard Keypresses.

    You could do a couple of things.

    Hagstrom makes a Keyboard encoder that converts all the switches into keystrokes that can be programmed into PM Fms.

    You could even Hack a USB Keyboard and connect the switches to that.

    either way, if it will emulate a keypress, you can use it.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    uk
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    pm fmc

    Thanks for that usefull information trevor,

    incidentally have you tried this method?

    best regards

    nige

  4. #4
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I have not, but I know several people that have, as well I have PM FMS installed on a pc and I can use the keyboard on that pc to make the functions work.

    So yes and no LOL
    ________________________
    Trevor Hale

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    uk
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    pm fmc

    thanks again

  6. #6
    10+ Posting Member cbaye's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    United States
    Posts
    19
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I run my FMC on a touch-screen monitor. At some point I might move up to dedicated hardware; but this provides a relatively inxpensinve alternative.

    - Chris
    Chris Baye
    KMSP(GEP DME4.0,R010)
    GoFlight, Project Magenta (Boeing)

  7. #7
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FDT Sim-Boards will operate your keypresses and I am really pleased with them. I have had brilliant performance from my 64x8x8 input module for 6 months now and it is so easy to set up and use.

    Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  8. #8
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Italy
    Posts
    13
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hello, I made my FMC from hispapanels mask.
    I built the pcb with point 2 point soldering, and works well.
    I used the UsbKeyboard encoder from Opencockpits.
    I you want I can post the pcb layout and the config file, to avoid wasting time.
    The screen is from 5" PSone lcd with composite connection.

  9. #9
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    uk
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    fmc

    hi carlo,

    if you could send the config and circuit details to nday747@yahoo.com
    i would much appreciate it, are the buttons backlightable on the
    hispapanel fmc?
    thanks for your help,
    and thanks for the kind replies.

    nige

  10. #10
    75+ Posting Member Hans Krohn's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Belgrade
    Posts
    120
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Nige,

    I build my CDU form scratch, using acrylic glass, a TFT monitor, push buttons etc. As an interface I used a hacked PS2 keyboard (cost me 3$ ) and a keyboard macro program for the more complicated key combinations. The keboard cable is connected the the PC running the PM CDU software, so I do not even have to bother with offsets.

    My CDU is 5 or six years old now and still works like a charm (... even though it's not made-in-Germany!).

    Many fotos and a lot of info on how I built this is on my website www.hanskrohn.com . Just click the CDU on the main navigation page!

    Regards and good luck with the building,
    Hans

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. please help hardware
    By richard1967 in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 2
    Last Post: 03-18-2010, 07:41 PM
  2. Hardware options
    By PittsburghLever in forum MyCockpit Support:
    Replies: 0
    Last Post: 04-20-2009, 02:20 AM
  3. Best USB Hub for GF Hardware?
    By Tomlin in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 4
    Last Post: 10-08-2007, 03:08 PM
  4. Hardware for PM FCU
    By mmakela in forum Magenta Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 04-30-2007, 01:30 PM