Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Steve Daly
    Guest

    Question 2 questions about LED 64

    I'm just starting planning of my simpit and have a couple of questions about the LED64...

    Is it possible to drive more than one LED from the outputs?

    What I am actually trying to do is setup some gear indicators which change colour, green when down/locked, red in transit and off when up. Each indicator has 2 LEDs, I could use as many as 12 outputs (2 Green EA and 2 Red EA) for this but it would be better to use only 6...2 reg or green LEDs per channel.

    I know I could buffer the output, but it would be simpler if not needed.

    2nd Question

    Is there a "Lamp Test" facility built into the LED 64 or the software?

    Wiring up the required diodes wouldn't be hard...just tedious.

    Steve

  2. #2
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    5
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    You can make a small optimization by wiring the red/green pair into a common cathode, reducing the number of wires from 4 to 3. This still gives you the capability of turning both on at the same time. It's possible to build circuitry can drive two LEDs using two wires, using an H-bridge topology, but we did not use this on the LED-64.

    Chester

  3. #3
    500+ This must be a daytime job JBaymore's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Wilton, New Hampshire USA
    Posts
    661
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Steve (SilverFox). Good to see you here too in addition to SimV.

    Great question. It would be nice to have a "system test" available in the pit.... wiothout wiring all those diodes to the individual annunciators.

    I'm looking forward to hearing if this is a function supported also.

    best,

    ...................john

  4. #4
    Steve Daly
    Guest
    Hi John!

    Thanks for the answer Chester. I guess I'll rig up some transistors as buffers to sink the required current for the LEDs.

    The "Test" facility is probably something that we should ask be fitted into FS2Phidget...just designate a "test" switch and it drives the outputs of the LED64. Not hard to implement in the software after all.

Similar Threads

  1. MIP Questions FSX
    By simulatorpilot in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 10-22-2010, 07:46 PM
  2. some more questions.
    By coppermasonry in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2009, 11:06 PM
  3. Several questions
    By abril in forum PMSystems
    Replies: 2
    Last Post: 12-19-2008, 08:04 AM
  4. Questions about 737 mcp
    By orwell84 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 06-21-2008, 11:18 AM
  5. MCP questions
    By Hans Krohn in forum PM General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 02-06-2006, 11:33 AM