Results 1 to 5 of 5

Thread: Slow thrust

  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    45
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Slow thrust

    Hi guys wondering if somebody could help me. With some aircraft mainly the POSKY A330 the thrust can be a little all over the place while on approach. The FCU finds it hard to keep the VAPP speed and it drops and climbs above it quite a bit. Is there anything I can do to make it more stable so that the FCU captures the speed smoothly and quickly? It's fine with the iFDG A320 aircraft.

    Thanks

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I had some trouble with that kind of thing quite some time ago when I was working with my airbus.

    I think I solved it by changing my payload and fuel. Lower the ammount of fuel in the aircraft so that you only have what is required to make the flight, do not overload, as if your GLW is higher then the model is rated, that aircraft will have difficulty maintaing the speed.

    I swear that Airbus tried to kill me many times....

    Hey it might work, give it a go.
    ________________________
    Trevor Hale

  3. #3
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    THis may be a case of the aircraft you are using auto pilot arguing with PMs. If it works fine with another AC this is the first thing I would try. Is there a way to remove the panels from this AC?
    Bob Reed

  4. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    45
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Bob I'm not using any panel with any of the aircraft I use, just a blank config file Enrico sent me.

    Cheers

    Ben

  5. #5
    MyCockpit Support Staff dodiano's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    El Salvador
    Posts
    990
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I think it might be an issue with FS or how the addon might be proggrammed I love PSS´s A320 but the Autothrust issue is amazing specially when changing speeds in approach phases, I do not see that a lot on the 767 Level D might be worth checking with the guy that made the file.

    Regards,

    Roberto

Similar Threads

  1. slow autogen scenery / graphic card or not
    By henri in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 6
    Last Post: 09-25-2010, 12:53 AM
  2. BU0836X with a Rotary encoder. Slow/fast dialing problem solved.
    By Bjarne Horsbøl in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 8
    Last Post: 07-21-2010, 01:48 PM
  3. FS9 super slow
    By olderndirt in forum General Microsoft Flight Simulator 2004 (FS9)
    Replies: 0
    Last Post: 11-28-2009, 12:58 PM
  4. Slow Servo motor
    By cesarfsim in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-21-2008, 08:55 AM
  5. GC 737 EICAS value slow bug!!!
    By dcutugno in forum PM General Q & A
    Replies: 6
    Last Post: 03-27-2007, 04:37 PM