Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Randy Eskow
    Guest

    Cant connect WideFS in one PC.

    Hi all,

    Just downloaded everything after over a year of not simming. I put FSUIPC dll
    in mods on main fs pc. and replaced the ini too, as pete says.

    put the widefs stuff in my capts PC and in the MCP/engines center PC. Put
    the PFD stuff in each also. Just like I use to do. I checked the reg of
    petes and I am already registered.

    My capts ND and PFD come on with Widefs and do show OK for where the plane
    is.

    My MCP though, when I hit the widefs just gives me that window saying waiting
    to connect.

    I am at a lost here. I did notice that with my keyboard using F3 (which
    says its the throttles) i do not get a smooth run up just for testing
    purposes, but very jerky, long increases in speed. The ND and PFD jerk too and
    hardly move, but do follow what the plane is doing.

    Randy


  2. #2
    Randy Eskow
    Guest

    Cant connect WideFS in one PC.

    Hi all,

    Well I got it to finally connect, though it now gives me notices about not
    being able to start items over on the capts PC??? I hit Widefs, get those
    notes, hit OK, then it says connected, then I hit the PFD.exe icon and the
    engines come on.

    I do notice now that my main FS PS and view are running really slow and
    jerky, as mentioned. There is about 10 sec pauses, (with me for now just
    hitting F4 to get it rolling). A year ago this never happened, I am wondering if
    the new set of all the builds and such might be causing this. Any
    thoughts?

    Randy


  3. #3
    Stuart Whelan
    Guest

    Re: Cant connect WideFS in one PC.

    Are you using TCPIP or IPX to connect?

    What version of FS are you using?

    What builds of WidesFS, Fsuipc and PM?

    What operating system?

    Is there anything in the wideclient.log file on the machine that will not
    connect?

    Is there anything in the wideserver.log file in the modules directory?

    "Randy Eskow" wrote in message
    news:380135.76282@wb.onvix.com...
    > Hi all,
    >
    > Well I got it to finally connect, though it now gives me notices about

    not
    > being able to start items over on the capts PC??? I hit Widefs, get

    those
    > notes, hit OK, then it says connected, then I hit the PFD.exe icon and

    the
    > engines come on.
    >
    > I do notice now that my main FS PS and view are running really slow and
    > jerky, as mentioned. There is about 10 sec pauses, (with me for now just
    > hitting F4 to get it rolling). A year ago this never happened, I am
    > wondering if
    > the new set of all the builds and such might be causing this. Any
    > thoughts?
    >
    > Randy
    >



  4. #4
    Rob Archer
    Guest

    Re: Cant connect WideFS in one PC.

    Hi Randy,
    I had a similar issue with my CDU computer. It would NOT work properly with
    the latest wideclient. Contrary to the authors statements, i went back to
    an older version of wideFS and it worked fine. The other 6 computers on my
    flightsim network worked great with the latest builds. Go figure!??
    Rob
    "Stuart Whelan" wrote in message
    news:380189.76282@wb.onvix.com...
    > Are you using TCPIP or IPX to connect?
    >
    > What version of FS are you using?
    >
    > What builds of WidesFS, Fsuipc and PM?
    >
    > What operating system?
    >
    > Is there anything in the wideclient.log file on the machine that will not
    > connect?
    >
    > Is there anything in the wideserver.log file in the modules directory?
    >
    > "Randy Eskow" wrote in message
    > news:380135.76282@wb.onvix.com...
    > > Hi all,
    > >
    > > Well I got it to finally connect, though it now gives me notices about

    > not
    > > being able to start items over on the capts PC??? I hit Widefs, get

    > those
    > > notes, hit OK, then it says connected, then I hit the PFD.exe icon and

    > the
    > > engines come on.
    > >
    > > I do notice now that my main FS PS and view are running really slow and
    > > jerky, as mentioned. There is about 10 sec pauses, (with me for now

    just
    > > hitting F4 to get it rolling). A year ago this never happened, I am
    > > wondering if
    > > the new set of all the builds and such might be causing this. Any
    > > thoughts?
    > >
    > > Randy
    > >

    >



  5. #5
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Tomlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Waycross, GA
    Posts
    1,188
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I am having a similar issue. My WideFS (which admittedly Im very new to) is working GREAT on the Cap PMRJ machine, but takes forever to find the connection on the FO machine, which is faster and a better machine than the CAP side. BTW, one connected, it runs just great. However, it will take 5-10 minutes sometimes. Is this a network issue you reckon? BTW, for the CAP side, a friend (the IT guy for my project) set up the network and he talked me thru the network for the FO side. Maybe we missed somthing that could make them talk faster?
    Eric Tomlin-
    Learjet 45 Builder
    www.flightlevel180.org

Similar Threads

  1. WideFS and Joysticks
    By Atomic_Sheep in forum Computer Hardware Setup
    Replies: 5
    Last Post: 01-31-2011, 09:25 PM
  2. How to connect 3 Monitors
    By Conor875 in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 5
    Last Post: 05-24-2010, 06:25 PM
  3. Which 5v input must I connect?
    By HondaCop in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-27-2009, 06:20 PM
  4. Connect issues
    By warvet in forum MyCockpit Crew Rest (Off topic chat forum)
    Replies: 6
    Last Post: 06-17-2009, 07:24 PM
  5. connect tow joys
    By mag in forum Microsoft Windows XP
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-2009, 04:36 AM