Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Michel Vandaele
    Guest

    Help with the beta PMSystem 744

    Hello,

    Some time ago I received from Enrico the beta PMSystem 744 .txt
    Nevertheless their is a good interaction between the PMsystem and the lower

    EICAS synoptics, I'm unable to start the engines.
    I also note that when switches the lights on or off, NO interaction comes
    from the FS aircraft.
    When I pull the start switches, nothing happens at all, no upcoming N1 or

    N2.

    With the same situation, this is not the case when I use the PMsystem B737.

    Then I'm able to start the engines and there is interaction when I switch on

    or off the lights.

    In the PMsystem.ini I changed the SYSTEM=PMSYS747 parameter. No other
    parameters are set somewhere regarding PMSystems.

    Is there something else I have to do, to let the system know that I'm using

    the 744 logics.

    According Filechecker all connections/patchs are ok - also to FS.

    PMsystems is running of course on a client machine fully connected to the
    network - pmsounds/ pmweather are working normally on that client.

    Looking for tips

    Michel


    --
    Michel VANDAELE
    Member of the board FSCB
    EBOS2002 Designteam
    My B744 simulator project
    http://users.pandora.be/michel.vandaele/sim1.htm


  2. #2
    Leon Portman
    Guest

    Re: Help with the beta PMSystem 744

    Hi
    I successfuly used 747 system for the testing. Althought not all functions
    work, but all engine starting are working.
    Please make sure that all apu and engine bleeds are open, and bleed
    isolations are closed.

    Leon


    "Michel Vandaele" wrote in message
    news:290239.57741@wb.onvix.com...
    > Hello,
    >
    > Some time ago I received from Enrico the beta PMSystem 744 .txt
    > Nevertheless their is a good interaction between the PMsystem and the

    lower
    >
    > EICAS synoptics, I'm unable to start the engines.
    > I also note that when switches the lights on or off, NO interaction comes
    > from the FS aircraft.
    > When I pull the start switches, nothing happens at all, no upcoming N1

    or
    >
    > N2.
    >
    > With the same situation, this is not the case when I use the PMsystem

    B737.
    >
    > Then I'm able to start the engines and there is interaction when I switch

    on
    >
    > or off the lights.
    >
    > In the PMsystem.ini I changed the SYSTEM=PMSYS747 parameter. No other
    > parameters are set somewhere regarding PMSystems.
    >
    > Is there something else I have to do, to let the system know that I'm

    using
    >
    > the 744 logics.
    >
    > According Filechecker all connections/patchs are ok - also to FS.
    >
    > PMsystems is running of course on a client machine fully connected to the
    > network - pmsounds/ pmweather are working normally on that client.
    >
    > Looking for tips
    >
    > Michel
    >
    >
    > --
    > Michel VANDAELE
    > Member of the board FSCB
    > EBOS2002 Designteam
    > My B744 simulator project
    > http://users.pandora.be/michel.vandaele/sim1.htm
    >



  3. #3
    Michel Vandaele
    Guest

    Re: Help with the beta PMSystem 744

    Hi Leon,
    Many thanks for your message.
    Strange it isn't working then with me. I'm familiar with the start
    procedure, as I'm a PS1 user too.
    Can you confirm that your FS Aircraft model is reacting when switching on
    the lights ? As with me also no reaction.
    Ciao

    Michel


    > Hi
    > I successfuly used 747 system for the testing. Althought not all

    functions
    > work, but all engine starting are working.
    > Please make sure that all apu and engine bleeds are open, and bleed
    > isolations are closed.
    >
    > Leon
    >
    >
    > "Michel Vandaele" wrote in message
    > news:290239.57741@wb.onvix.com...
    >> Hello,
    >>
    >> Some time ago I received from Enrico the beta PMSystem 744 .txt
    >> Nevertheless their is a good interaction between the PMsystem and the

    > lower
    >>
    >> EICAS synoptics, I'm unable to start the engines.
    >> I also note that when switches the lights on or off, NO interaction

    comes
    >> from the FS aircraft.
    >> When I pull the start switches, nothing happens at all, no upcoming

    N1
    > or
    >>
    >> N2.
    >>
    >> With the same situation, this is not the case when I use the PMsystem

    > B737.
    >>
    >> Then I'm able to start the engines and there is interaction when I

    switch
    > on
    >>
    >> or off the lights.
    >>
    >> In the PMsystem.ini I changed the SYSTEM=PMSYS747 parameter. No

    other
    >> parameters are set somewhere regarding PMSystems.
    >>
    >> Is there something else I have to do, to let the system know that I'm

    > using
    >>
    >> the 744 logics.
    >>
    >> According Filechecker all connections/patchs are ok - also to FS.
    >>
    >> PMsystems is running of course on a client machine fully connected to

    the
    >> network - pmsounds/ pmweather are working normally on that client.
    >>
    >> Looking for tips
    >>
    >> Michel
    >>
    >>
    >> --
    >> Michel VANDAELE
    >> Member of the board FSCB
    >> EBOS2002 Designteam
    >> My B744 simulator project
    >> http://users.pandora.be/michel.vandaele/sim1.htm
    >>

    >



  4. #4
    Leon Portman
    Guest

    Re: Help with the beta PMSystem 744

    You welcome.

    No, lights do not work.
    The air conditions either.
    I am using Plasma control for the interaction with my overhead panel.
    But I also managed to start engines with the mouse also.

    Leon

    "Michel Vandaele" wrote in message
    news:290879.57741@wb.onvix.com...
    > Hi Leon,
    > Many thanks for your message.
    > Strange it isn't working then with me. I'm familiar with the start
    > procedure, as I'm a PS1 user too.
    > Can you confirm that your FS Aircraft model is reacting when switching on
    > the lights ? As with me also no reaction.
    > Ciao
    >
    > Michel
    >
    >
    > > Hi
    > > I successfuly used 747 system for the testing. Althought not all

    > functions
    > > work, but all engine starting are working.
    > > Please make sure that all apu and engine bleeds are open, and bleed
    > > isolations are closed.
    > >
    > > Leon
    > >
    > >
    > > "Michel Vandaele" wrote in message
    > > news:290239.57741@wb.onvix.com...
    > >> Hello,
    > >>
    > >> Some time ago I received from Enrico the beta PMSystem 744 .txt
    > >> Nevertheless their is a good interaction between the PMsystem and the

    > > lower
    > >>
    > >> EICAS synoptics, I'm unable to start the engines.
    > >> I also note that when switches the lights on or off, NO interaction

    > comes
    > >> from the FS aircraft.
    > >> When I pull the start switches, nothing happens at all, no upcoming

    > N1
    > > or
    > >>
    > >> N2.
    > >>
    > >> With the same situation, this is not the case when I use the PMsystem

    > > B737.
    > >>
    > >> Then I'm able to start the engines and there is interaction when I

    > switch
    > > on
    > >>
    > >> or off the lights.
    > >>
    > >> In the PMsystem.ini I changed the SYSTEM=PMSYS747 parameter. No

    > other
    > >> parameters are set somewhere regarding PMSystems.
    > >>
    > >> Is there something else I have to do, to let the system know that I'm

    > > using
    > >>
    > >> the 744 logics.
    > >>
    > >> According Filechecker all connections/patchs are ok - also to FS.
    > >>
    > >> PMsystems is running of course on a client machine fully connected to

    > the
    > >> network - pmsounds/ pmweather are working normally on that client.
    > >>
    > >> Looking for tips
    > >>
    > >> Michel
    > >>
    > >>
    > >> --
    > >> Michel VANDAELE
    > >> Member of the board FSCB
    > >> EBOS2002 Designteam
    > >> My B744 simulator project
    > >> http://users.pandora.be/michel.vandaele/sim1.htm
    > >>

    > >

    >



  5. #5
    Michel Vandaele
    Guest

    Re: Help with the beta PMSystem 744

    Thanks Leon,
    So in fact the only interaction with FS is the engine start. No other
    controls actions are posible to see if it works.?
    Btw what is Plasma control ?
    At the moment my overhead isn't yet connected, so I'm using the mouse to
    start the engines, but as I said no luck
    Ciao
    Michel


    "Leon Portman" wrote in message
    news:290880.57741@wb.onvix.com...
    > You welcome.
    >
    > No, lights do not work.
    > The air conditions either.
    > I am using Plasma control for the interaction with my overhead panel.
    > But I also managed to start engines with the mouse also.
    >
    > Leon
    >
    > "Michel Vandaele" wrote in message
    > news:290879.57741@wb.onvix.com...
    >> Hi Leon,
    >> Many thanks for your message.
    >> Strange it isn't working then with me. I'm familiar with the start
    >> procedure, as I'm a PS1 user too.
    >> Can you confirm that your FS Aircraft model is reacting when switching

    on
    >> the lights ? As with me also no reaction.
    >> Ciao
    >>
    >> Michel
    >>
    >>
    >> > Hi
    >> > I successfuly used 747 system for the testing. Althought not all

    >> functions
    >> > work, but all engine starting are working.
    >> > Please make sure that all apu and engine bleeds are open, and bleed
    >> > isolations are closed.
    >> >
    >> > Leon
    >> >
    >> >
    >> > "Michel Vandaele" wrote in message
    >> > news:290239.57741@wb.onvix.com...
    >> >> Hello,
    >> >>
    >> >> Some time ago I received from Enrico the beta PMSystem 744 .txt
    >> >> Nevertheless their is a good interaction between the PMsystem and

    the
    >> > lower
    >> >>
    >> >> EICAS synoptics, I'm unable to start the engines.
    >> >> I also note that when switches the lights on or off, NO interaction

    >> comes
    >> >> from the FS aircraft.
    >> >> When I pull the start switches, nothing happens at all, no

    upcoming
    >> N1
    >> > or
    >> >>
    >> >> N2.
    >> >>
    >> >> With the same situation, this is not the case when I use the PMsystem
    >> > B737.
    >> >>
    >> >> Then I'm able to start the engines and there is interaction when I

    >> switch
    >> > on
    >> >>
    >> >> or off the lights.
    >> >>
    >> >> In the PMsystem.ini I changed the SYSTEM=PMSYS747 parameter. No

    >> other
    >> >> parameters are set somewhere regarding PMSystems.
    >> >>
    >> >> Is there something else I have to do, to let the system know that I'm
    >> > using
    >> >>
    >> >> the 744 logics.
    >> >>
    >> >> According Filechecker all connections/patchs are ok - also to FS.
    >> >>
    >> >> PMsystems is running of course on a client machine fully connected to

    >> the
    >> >> network - pmsounds/ pmweather are working normally on that client.
    >> >>
    >> >> Looking for tips
    >> >>
    >> >> Michel
    >> >>
    >> >>
    >> >> --
    >> >> Michel VANDAELE
    >> >> Member of the board FSCB
    >> >> EBOS2002 Designteam
    >> >> My B744 simulator project
    >> >> http://users.pandora.be/michel.vandaele/sim1.htm
    >> >>
    >> >

    >>

    >



Similar Threads

  1. Pmsystem startup
    By mmakela in forum PMSystems
    Replies: 0
    Last Post: 12-22-2008, 11:23 AM
  2. pmsystem alternative
    By racer590 in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 19
    Last Post: 04-11-2008, 05:46 PM
  3. Re: pmsystem value before x seconds
    By Peter Parnreiter in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 02-10-2006, 10:06 AM
  4. Re: pmsystem value before x seconds
    By Enrico Schiratti in forum PMSystems
    Replies: 0
    Last Post: 02-08-2006, 05:07 AM
  5. Re: Help with the beta PMSystem 744
    By Peter Parnreiter in forum PM General Q & A
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2005, 03:37 PM