Results 1 to 10 of 10

Thread: listen to the ATIS

  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    europe
    Posts
    53

    listen to the ATIS

    Hi,

    with external hardware i dial in the ATIS frequency of the airport, but i do not get a spoken or written
    ATIS out. what steps do i have to go through, to get an ATIS of the present airport in FSX ?

  2. #2
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    189

    Re: listen to the ATIS

    have you checked, it works without ext. HW?
    Is the HW properly connected? Maybe check with an FSX internal software radio panel.

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    europe
    Posts
    53

    Re: listen to the ATIS

    Hey Michael,

    yes you are wright, i have to check it again.
    do you know, if adding a software-panel (e.g. RMP1) to the allready installed jh-software will work fine ? i saw lately that i did not install this RMP1 from the beginning, because i had the skalarki hardware-panel.

  4. #4
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    189

    Re: listen to the ATIS

    you could add it to the list of components if you update JL.
    It should be easier to test with loading an installed plane, like Cessna and see what it indicates on using your hardware panel

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    europe
    Posts
    53

    Re: listen to the ATIS

    hi michael,
    is it possible to check e.g. a skalarki RMP with an installed standard cessna plane in fsx ?

  6. #6
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    189

    Re: listen to the ATIS

    I tested my selfmade RMP like that. As long as standard FSUIPC offsets are addressed, it should work with Skalarki HW as well. At least this would be my guess.

  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    europe
    Posts
    53

    Re: listen to the ATIS

    my doubt started, when looking at the skalarki profiler, where you have to select the wright airplane, that profiler gets the hardware-component working. There is jeehell, prosim, md-80... but no standard cessna.
    But i will give it a try, thanks michael

  8. #8
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    europe
    Posts
    53

    Re: listen to the ATIS

    itīs working now after a lot of attempts,
    thanks michael

  9. #9

    Re: listen to the ATIS

    Hi,

    Can you please help me how to put ATIS system. I have A320 Fixed Base cockpit. Which hardware and software is require to listen ATIS ?

  10. #10
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    europe
    Posts
    53

    Re: listen to the ATIS

    hi architfly, you need a kind of RMP (radio-management-hardware-panel or software based) to select radio-frequency and this should be connected to the flightsim you are using, so you can dial in a radio frequency to be listened to within e.g. FSX or Prepare3D. the easiest way is the software panel inside your flightsim.