Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Germany
    Posts
    2
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Navdata (Navigraph) problem

    Hello,

    Newbie here with Skalarki cockpit, first of all thanks for the great software ! All works fine except one thing :

    MCDU shows Active NAV Database as XXXX, and DB1/DB2 : Loading 0%

    On main PC, Navigraph latest cycle is installed at ../AppData/Roaming/jeehellware. navrecord.dat is present in Navdata1 and Navdata2 folders.
    10 bin files in navdata folder, copied over to the second PC (with Captain and FO NDs) to the same folder.

    I had not enough graphic card outputs on second PC. So the second PC runs the ND displays, but the MCDUs are active on the main PC: Could that be connected to the problem ?

    Mike

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,533
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Navdata (Navigraph) problem

    Hi

    you could try to delete the bin files, run FMGS server alone (using right click admin rights is best, while P3D is NOT running) then when the bin files are all there, close FMGS Server (you may sometimes have to kill it from task manager) and try again to run the whole software.

    JL

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    Germany
    Posts
    2
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Navdata (Navigraph) problem

    Hi JL,

    thanks ! Followíng your advice, it works now !

    Mike

  4. #4
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    244
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Navdata (Navigraph) problem

    Mike
    if you are using the Skalarki FCU you may need to copy the bin files to get the VOR, NDB and ARPT to display if the unit runs on a PC where they are not already present.
    Barry
    www.a320sim.com

  5. #5
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    244
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Navdata (Navigraph) problem

    Jean Luc]
    Further to the above discussion, something seems to have changed. I have just installed the latest Navigraph FMS data successfully except that when I copy the data to the PC running the Skalarki FCU the network seems to slow down: the switch selections are slow to react, the ND and PFD displays are erratic. If I delete the copied files all works fine again except that my FCU switches do not work.
    Is there something about the latest Navigraph update which is upsetting FMGS?
    Regards
    Barry

  6. #6
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,533
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Navdata (Navigraph) problem

    Hi Barry,

    I tried the latest airac and i did not find anything particular about it.
    Have you tried:
    1. delete and regenerate the navdata bin files on FMGS server once more? (using admin rights if not the case already)
    2. Use an older AIRAC to check if it really is coming from that cycle?
    3. how is your PC doign when running the software? (CPU and network usage from the task manager window)

    how is your skalarki system working? you have a local profiler linked to a local hardwareconnect on that client PC?

    Regards
    Jean Luc