Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: arcaze module - mip-buttons - jeehell

  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Würzburg
    Posts
    68

    Question arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Hello guys!
    Did anyone have arcaze-module in his cockpit installed on a client?
    And if, how is the best attitude on the client (rising edge, falling edge, repeat) and on the fmgs config (push, release or toggle).
    Special the buttons Auto-Break Min-Med-Max or the Brake-Fan or the gear-lever.
    I hope anyone have such a configuration.
    Best regards
    Peter

  2. #2
    25+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Würzburg
    Posts
    68

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Hello guys!
    Did nobody have an idea?
    Best regard
    peter

  3. #3
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    193

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Hi Peter,

    could only help with settings for the RMP, but with Arcaze being connected to main PC
    Michael

  4. #4
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Rheinmuenster, Germany
    Posts
    12

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Hallo Peter,
    I have connected these push buttons to an Arcaze board which is connected to the Server.
    All of them as push Buttons - repeat
    In fmgs config I have assigned toggle to the brake fan and push/release to the autobrakes.
    The answers through Mobiflight are correct, the action for the autobrakes are correct as well,
    I have my doubts if the action for the brakefan is correct. I have never checked this action thoroughly.

    I would be very interested to inderstand what you need to do to connect an Arcaze board to a Client Computer,
    because on my Server Computer, I am runnung short of USB Connections and using a USB hub starts to have an impact on the
    Input/Output Speed Performance.

    Best Regards
    Fritz Lambinet

  5. #5
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NEW ZEALAND
    Posts
    927

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Fritz,
    It appears that the Arcaze board looks like any Joystick interface. So if it appears in fMGS Server configurator then all you need to do to operate it from a Client pC is to install Remotejoystick option and then on this pc put the ip address of the server into the Remotejoystick.ini file and you should be good to go.
    Hope this helps
    Les

  6. #6
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Rheinmuenster, Germany
    Posts
    12

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Hello Les,
    this sounds interesting. Do you need a static IP address for this?
    I do not have one at this moment.
    So I will have to change the entry in remotejoy.ini every time before start up, I guess.
    Thanks a lot, I will let you know when I have tried it.

  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Würzburg
    Posts
    68

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Hello guys!
    I tried the variante to send my inputs from arcaze direct to fsuipc via widefs.
    And it works!
    Best regards
    peter

  8. #8
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    193

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    @Fritz, are you able to install another internal USB card into your PC? You could connect that to your PSU to avoid power or performance losses.

    It also helped me with the some weird Windows messages, that all available USB ports are in use.

  9. #9
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NEW ZEALAND
    Posts
    927

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Fritz,
    If you are not using a Static IP address, how does your client remain connected to the FMGS Server?. Or do you have to change this every time. Just curious.
    Les

  10. #10
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Rheinmuenster, Germany
    Posts
    12

    Re: arcaze module - mip-buttons - jeehell

    Les,
    everytime I start the computers, I look up the IP address in the server computer and change it through the FMGS Configure tool in the client computers. Works well so far with little effort. I have not dealt yet with creating a static IP address.
    Best Regards
    Fritz

Page 1 of 3 123 LastLast