Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Engine start problem

  1. #11
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    193

    Re: Engine start problem

    Omar, this sounds like the bug, that Berry is mentioning.
    I also experienced this. And although this didn't occur to me the last flights, I am afraid this bug is still on the open points list without a known work around

  2. #12
    10+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    israel
    Posts
    19

    Re: Engine start problem

    What if i uninstall the last update and install previous version?

  3. #13
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    255

    Re: Engine start problem

    Suggest not necessary to roll back. If your problem is the same as others bring reported here you just have to wait while it has a second go. Is a minor bug or something we are doing wrong which is not a show stopper.
    if yours doesn't sort itself out when you wait for it you may have a different issue in which case rolling back may not help.
    Barry

  4. #14
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    193

    Re: Engine start problem

    you can also try reinstalling the current version.
    this is what I did and it helped so far...

    However I hope JL will rank it a bit higher, as it is really annoying if it occurs and you can just not start flying!

  5. #15
    10+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    israel
    Posts
    19

    Re: Engine start problem

    what is the solution for now then ?

    and is it normal that when i start the ignition it start with engine number 1?
    let say there is no bug how i set the buttons for the ignition button and the 2 master engine
    i have fmgs fscuipc and p3d to assign the buttons which one to choose what?

    Thanks

  6. #16
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    255

    Re: Engine start problem

    Whilst not relevant to this problem it is normal to start No 2 before No 1. This is because the parking brake accumulator is charged from No 2 so in the unlikely event that the brake pressure has dissipated while standing then starting No 1 could cause the aircraft to move. It doesn't make any difference to the problem we are discussing, I have tried it both ways.
    Barry

  7. #17
    10+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    israel
    Posts
    19

    Re: Engine start problem

    Still not clear to me how to start the engines at the moment with this problem

  8. #18
    10+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2017
    Location
    israel
    Posts
    19

    Re: Engine start problem

    Still not clear to me how to start the engines at the moment with this problem

  9. #19
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,601

    Re: Engine start problem

    I think I commented somewhere that FPS could be an issue, you need to have consistent and high FPS in order to get the engine sequence to work properly.
    It could also be weather related I guess, if for some reason spool up is so slow (or even stops before) reaching 22% then the FADEC will consider that as a failed start. It's time to work on manual start operations... and maybe report the weather conditions when the failed starts happen (at least temperature, airfield, QNH).

Page 2 of 2 FirstFirst 12