Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52

Thread: JeeHell FMGS on a remote Computer

  1. #1
    150+ Forum Groupie Fritz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Germany
    Posts
    178

    JeeHell FMGS on a remote Computer

    Hi,

    does anyone run JeeHell FMGS on a remote Computer? I tried, but cannot connect to the visual Computer (Prepar3D v4). Do I need to install simconnect on the remote Computer?

    THX and regards

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,119

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Soarbywire - Airbus Flight Simulation and Engineering | Jeehell FMGS - Free professional A320 avionics software for the cockpit enthusiast.


  3. #3
    150+ Forum Groupie Fritz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Germany
    Posts
    178

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Hi Ben,
    thanks for the tutorial. Worked.
    Best regards

  4. #4
    150+ Forum Groupie Fritz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Germany
    Posts
    178

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Since my changeover to run FMGS on a dedicated computer, some things do not seem to work anymore. I guess it is FSUIPC5 but I'm not sure.
    I made some assignments to FSUIPC offsets in SIOC on a client. These will no longer work. WideFS is connected to the visual PC.
    FSUIPC support is only installed on the visual PC. Should I also install FSUIPC support on the FMGS server PC
    or is the FSUIPC support only necessary on FMGS server PC?

  5. #5
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,605

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    FSUIPC5 should be compatible (not tested yet).
    I looked at the installer code, it seems it will install only the correct files on the FMGS server PC for now (as it was a must to have the server on P3D PC then...), so for now you should only install it on FMGS Server PC and you will need wideFS there as well...
    I will correct the package for next release.

  6. #6
    150+ Forum Groupie Fritz's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Germany
    Posts
    178

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    For the generation of the bin files in the Navdata folder, the path to the FS and the scenery.cfg should be specified.
    The bin files are generated by the FMGS server. If FMGS Server is running on a dedicated computer, then the paths to the visual PC have to be entered?

    Is the installation of the flight models on the dedicated computer really necessary
    They are only needed in the visual computer right?

  7. #7
    10+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Germany
    Posts
    24

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Hello,
    I need some help. I tried to use simconnect like the Tutorial of Soarbywire. I had no success. If I start FMGS on client PC it opens windows with Access denied and Access violation.
    I use win10 on both PC. Something different then?
    When I installed simconnect there was no .xml file created. I did it manually. Hope this was ok...

  8. #8
    75+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Germany
    Posts
    93

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Quote Originally Posted by DannyT View Post
    Hello,
    I need some help. I tried to use simconnect like the Tutorial of Soarbywire. I had no success. If I start FMGS on client PC it opens windows with Access denied and Access violation.
    I use win10 on both PC. Something different then?
    When I installed simconnect there was no .xml file created. I did it manually. Hope this was ok...
    this sounds itīs more likely an issue of access rights in your network-setup. Network in WIN 10, especially after the October18 update by Microsoft, is a little bit tricky because of some important changes in the security settings in the network.

    First you have to make sure, that FMGS and P3D always run as administrator. On all PCīs in the network you have to make sure, that all Clients have read and write, better full access to the necessary subfolders. Like C:\A320FMGS\ and LM P3D etc. Don't forget the related folders in "Documents" and "AppData roaming".

    How to setup the access rights in WIN 10, please look into the many many existing threads via Google, because to get this right depends on your personal network and how itīs all connected.

    reg. Bernd

  9. #9
    10+ Posting Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Germany
    Posts
    24

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Ok, could solve partly the problem. No Access violation anymore. Now FMGS open normally, but can not find FMGS server anymore.

  10. #10
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Krefeld, GER
    Posts
    195

    Re: JeeHell FMGS on a remote Computer

    Hi guys, I tried to follow above guide from Soarbywire. But I don't get a connect from the remote FMGS Computer to the P3D computer.

    Could it be, because I still have the FMGS program including the server config installed (but not running!) on my P3d computer? Do I need to uninstall this first? And do I need to install FMGS at all on the P3D computer, if I don't use any of the components, only P3D?

    Thanks,
    Michael

Page 1 of 6 12345 ... LastLast