Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    United Kingdom
    Posts
    2
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Getting stuck - outputting RPM values to Arduino LCD

    Hi

    First just want to say hello, I am new to the hardware side and tinkering with FS

    I am trying to get RPM data to output to an Arduino LCD screen. I have tried a couple of approaches using variations of serial read, but the LCD will only return odd characters such as pi or chinese symbols.

    I have tested it with simple strings sent from the serial monitor, this works fine. For example I can type in "<01234" and its ok. With the program though, the strange charcters show up.

    I am using P3D 2.5 also.

    Any suggestions on how I can get the RPM to show up?

  2. #2
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Evansville, Indiana
    Posts
    217
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Getting stuck - outputting RPM values to Arduino LCD

    Make sure your baud rates match.

    ~Fess
    I will only ever be, half the Geek that I wished I was.
    TheGeekForge.Com

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    United Kingdom
    Posts
    2
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Getting stuck - outputting RPM values to Arduino LCD

    Hi Fess_ter

    This was exactly it, many thanks