Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    204
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Upgrading hardware

    I trialled Jeehell earlier in the year and identified a number of hardware problems which I am now working through e'g I am replacing the Flight Deck Technology Simboard interface cards with FDS InterfaceIT.
    On problem I had was the computer driving the ND and PFD graphics. Using AST software it works fine but using Jeehell I get very jerky graphics. I am assuming that the PC needs upgrading, it is quite old.
    Specs are as follows:
    AMD Athlon 64 Processor 3200+
    2.00 GHz 2.0 GB RAM
    ATI Radeon X1950GT
    Windows XP
    ND x 2 PFD x 2

    From other experience can anyone make a guess as to whether I am likely to be processor limited or graphics card, I don't want to spend more money than I have to!

    Barry
    www.a320sim.com

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,049
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Upgrading hardware

    Hard to say but I'm guessing graphic card limited because FMGS uses the latest graphical libraries for draws.

    You can can get away with a cheap graphics card (I think I bought a 60 AUD nvidia card) and 2 computers to run your whole flight sim setup these days.
    Soarbywire - Airbus Flight Simulation and Engineering | Jeehell FMGS - Free professional A320 avionics software for the cockpit enthusiast.


  3. #3
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    204
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Upgrading hardware

    Thanks I will try another card. I have six pc's driving my sim at the moment, will have to think about upgrades but in view of the number of screens (10) I may need dual graphics cards as I reduce number of PC's.
    Barry

  4. #4
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    204
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Upgrading hardware

    Tried another graphics card but that did not improve things. I think I must face up to PC replacement and may rationalise while I am at it.
    Thanks for the advice though.
    Barry
    www.a320sim.com

  5. #5
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,049
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Upgrading hardware

    I use an Intel G3258 (one computer) for all the panels and MCDU without any issues.
    Soarbywire - Airbus Flight Simulation and Engineering | Jeehell FMGS - Free professional A320 avionics software for the cockpit enthusiast.


  6. #6
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    East Yorkshire UK
    Posts
    204
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Upgrading hardware

    That's helpful, what graphics card(s) do you use? I have three LCD panels plus two MCDU screens and a clock, can leave the last three on older pc's of course.
    Barry

  7. #7
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,049
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Upgrading hardware

    Quote Originally Posted by Barrykensett View Post
    That's helpful, what graphics card(s) do you use? I have three LCD panels plus two MCDU screens and a clock, can leave the last three on older pc's of course.
    Barry
    Asus ENGT720-SL-2GD3-BRK GeForce GT 720 2GB silent graphics card features a 902MHz engine clock, 2GB 64-bit DDR3 memory, PCI-E 2.0, D-Sub, DVI, HDMI and HDCP support $75.00

    --

    Note that the GPU has 3 ports, so if your motherboard has 2 video outputs you should be set.

    3 outputs for the panels
    2 outputs for the mcdu.
    Soarbywire - Airbus Flight Simulation and Engineering | Jeehell FMGS - Free professional A320 avionics software for the cockpit enthusiast.