Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,425
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Airbus Free test navdata

    Hello,

    Navigraph offers a free outdated navdata
    http://www.jeehell.org/JEEHELL_A320FMGS_1506.zip


    Feel free to use it to try out the quality of the DB.

    Regards,
    Jean Luc

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,049
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    Hi JL -- how do you get FMGS to rebuild the database?
    Soarbywire - Airbus Flight Simulation and Engineering | Jeehell FMGS - Free professional A320 avionics software for the cockpit enthusiast.


  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,425
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    You need to put the navrcord.dat files in the correct folders then delete the bin files ( all that on server computer), then after the bin files have been recompiled, copy them over to the clients.

    JL

  4. #4
    75+ Posting Member Beaufort's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    75
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    I tried to install Navigraph Cycle 1513 and failed. Is there any instruction for installation, perhaps I make some mistake?
    Until now all worked fine with Aerosoft Navdata. I let the Navigraph installer run, it installs navrecord.dat and cycle.txt to .../AppData/Roaming/Jeehellware. But the cycle is not recognized. I copied navrecord.dat and cycle.txt to A320FMGS/Navdata/Navdata1, I deleted the .bin files. Starting A320 FMGS bin files are restored, but only 5 instead of 9 using Aerosoft and they are half the size (12.4 instead of 24.x MB). The MCDUs donīt recognize the Navdatabase (bins and navrecord.dat in both server and client), Init page shows 0000. When I reinstall navrecord.dat and cycle.txt of the Aerosoft Navdata and delete the bin files, nine files are rebuilt and the Navdatabase is recognized normally.
    Can someone help? Do I make something wrong or is Navigraph resp AIRAC 1513 unsuitable for A320FMGS?
    THX in advance!

  5. #5
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,425
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    What version of the software do you use?

    JL

  6. Thanks Beaufort thanked for this post
  7. #6
    75+ Posting Member Beaufort's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    75
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    Quote Originally Posted by jeehell View Post
    What version of the software do you use?

    JL
    JH Version is B44.1 (306)
    Sim is P3Dv3

  8. Thanks flo182 thanked for this post
  9. #7
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,425
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    this is strange, I'll have another look.

  10. #8
    New Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    Hi JL.
    Is there any solution regarding the Navigraph Airac 1513. I have the same problem like beaufort. I delete the 9 bin files and start fmgs but in my case it doesn`t rebuilt any bin files. Can somebody help me, i read a lot but can`t find a solution. I read also about a NavDBapp.exe but i can`t find a file like this
    Regards

  11. #9
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,425
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    I tested teh 1513 from Navigraph and I do not have any issue. I guess it may be another issue, such as maybe language settings preventing the processing of the data. Looks like all people having issue are German? I'll have a look into the German regional settings...

  12. Thanks flo182, Beaufort thanked for this post
  13. #10
    New Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Free test navdata

    Thatīs strange. I tested the 1513 from Aerosoft and had no problems...

Page 1 of 2 12 LastLast