Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    75+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    80
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Trouble Starting Engines

    Hallo All,

    I have often trouble with starting the engines. APU ON, APU Bleed ON, Packs OFF, ENGINE MODE IGN. On the ECAM FUEL page I often see the Fuel Valve opening and when then close again right away. I then have to wait a minute or so and then try again. In the mean time I cycle the ENGINE MODE Switch.

    I am running P3D 2.5 with only OPUS FXS adnd FSUIPC running on the Flight Sim computer.

    Any ideas?

    Best regards,

    --pim

  2. #2
    10+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    near EDSB/Germany
    Posts
    11
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Trouble Starting Engines

    Hi,

    did you activate the fuel pumps on the overhead panel?
    If i do so, i get "CENTR TANK FEEDG" in the ECAM-Display.
    Best regards,
    marco

  3. #3
    75+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    80
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Trouble Starting Engines

    Hallo Marco,

    Yes, there are no OFF lights on the overhead.

    Best regards,

    --pim

  4. #4
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,426
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Trouble Starting Engines

    Hi

    Some people have had issues because of the state of the aircraft when the start flight is loaded.
    Try to load again the aircraft just before starting for the first time to see if it happens again. If it does not happen, close the software, load the aircraft, then safe that as default flight.

    JL

  5. #5
    75+ Posting Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    80
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Trouble Starting Engines

    Hallo JL,

    Thanks, that did the job.

    I just made a flight with B39.0 and all is working well.

    Thanks a regards,

    --pim