Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Brazi
    Posts
    22
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Problem with magnetos and rotary switch using Arduino and Link2fs

    Hi guys

    I'm starting to build a home cockpit and before that, I'm testing some hardware using an Arduino Mega and link2fs interface. I already done the com radios and autopilot and I'm facing some problem to configure a rotary switch (5 positions) with magnetos. I'll build my cockpit in a Baron 58 basis so I need to separate the magnetos for each engine.
    When I test the rotary switch with engine 1 (E01, E02, E03, E04 and E05) or engine 2 (E06, E07, E08, E09 and E10) the same thing happening: the positions are alternating. For example: when I select the "R" position the magneto selector in the FSX is alternating between "R" and "OFF" and the same thing is happening with other positions.
    A curious thing is that the value from card "E02" is fixed.
    I'm using an analog input (A0) to read the switch.


    Please, anyone can give me a "light" about this issue ??



    Thank you so much

  2. #2
    75+ Posting Member Jylhami's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Finland
    Posts
    82
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Problem with magnetos and rotary switch using Arduino and Link2fs

    Hmm... so how have you configured the rotary switch for the analog input? you have differen resistors for each position?
    I guess, it would be much easier just use 4 or 5 digital inputs for the job.

  3. #3
    10+ Posting Member
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Brazi
    Posts
    22
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Problem with magnetos and rotary switch using Arduino and Link2fs

    Hi Jylhami,

    Yes, I'm using an analog input but it's working very well. The issue is regarding the commands that link2fs send to the FSX. Apparently, the commands doesn't work very well, even if you send the commands using the link2fs interface. Notice the other post I put in the forum: http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=29412

    Any idea or suggestion ??

    Thank you so much for your attention and interest

    Mauricio