Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    300+ Forum Addict Ray Proudfoot's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    England
    Posts
    309
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Question MCP 507 - RTO resetting to Off

    Could someone with MCP build 507 do the following test for me please?

    Load the default 737-800 in FSX and with MCP build 507 running select RTO on the panel. I'm guessing that after a second or so it will reset to Off. When you exit MCP you will find usePmautobrakes=off has been changed to on by the MCP.

    Enrico cannot replicate this problem but he doesn't say what version of FS he uses and whether or not he has done this particular test.

    What I am particularly annoyed about is my settings being changed in the mcp.ini file. Those should NOT be touched. I've had no explanation as to why the mcp.ini entry is changed.

    Build 502 works fine. I have sent him logs for both builds and await his response. Appreciate hearing from anyone who can replicate this test.
    Ray
    3 miles east of EGCC - home to British Airways Concorde 'Alpha Charlie'

  2. #2
    300+ Forum Addict Ray Proudfoot's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    England
    Posts
    309
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    72 views but no-one has a comment to make? Does no-one else see this problem?
    Ray
    3 miles east of EGCC - home to British Airways Concorde 'Alpha Charlie'

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Switzerland
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    Hi,

    I use P3D, and I have the same problem as you. I am also waiting a reply from Enrico Schiratti.

    Regards

    Pierre

  4. #4
    300+ Forum Addict Ray Proudfoot's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    England
    Posts
    309
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    Hi Pierre,

    Thank you very much for confirming you also have the problem. Build 502 doesn't have this problem so I'm using that.

    How did you raise the issue with Enrico? A ticket? I've given up with those and email him directly. But he says he cannot reproduce it. That I find very strange with a default 737-800 in FSX.
    Ray
    3 miles east of EGCC - home to British Airways Concorde 'Alpha Charlie'

  5. #5
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Switzerland
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    Hi Ray,
    I wrote to him and also makes a Tickets. There are unfortunately a lot of time between the answers.
    There is a new version of the 507, but it changes nothing.
    Pierre

  6. #6
    300+ Forum Addict Ray Proudfoot's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    England
    Posts
    309
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    Hi Pierre,

    Your only option is to do what I did and use build 502. Pretty poor that he can't reproduce the problem. And I did ask that if it worked in build 502 but not with later builds he should be able to spot what he changed in the code. But he couldn't.
    Ray
    3 miles east of EGCC - home to British Airways Concorde 'Alpha Charlie'

  7. #7
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Switzerland
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    Hi Ray,
    Unfortunately, I did not keep this version.
    I'm still waiting for an answer, that will fix this bug.
    Maybe you can send him a new email?

    Pierre

  8. #8
    300+ Forum Addict Ray Proudfoot's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    England
    Posts
    309
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    Hi Pierre,

    My relations with Enrico are a little sensitive shall we say. I can send you MCP502 if you wish. Send me an email at rayproudfoot at btinternet dot com.
    Ray
    3 miles east of EGCC - home to British Airways Concorde 'Alpha Charlie'

  9. #9
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Switzerland
    Posts
    39
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    PM sent!

    Pierre

  10. #10
    300+ Forum Addict Ray Proudfoot's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    England
    Posts
    309
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: MCP 507 - RTO resetting to Off

    MCP502 sent. Hope it solves your problems.
    Ray
    3 miles east of EGCC - home to British Airways Concorde 'Alpha Charlie'

Page 1 of 2 12 LastLast