Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    75+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    New Zealand
    Posts
    124
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Saving gauges position not staying

    Guys,

    Everytime i set up for a flight i have to reset all the gauges to where i want them...

    The only one that stays in the same place is the FCU... it stays on 'lock position'... all the other gauges no matter how many times i press lock position' never come back in the same place...

    Is there a fix for this or is the process set the gauge>>>lock position>>>save?

    Any help appreciated as its gets frustrating and i wont be able to do this with the cockpit set up proper

    Cheers

    PD -What are the trim controller entries in the button assignment list? I cant seem to find anything there? Obviously cant trim the aircraft without!

    Doug

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,050
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    Yes, you have to make sure you save the gauges as the last step.
    I think you can use the button assignments in the joystick configure menu for trim.

  3. #3
    75+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    New Zealand
    Posts
    124
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    Quote Originally Posted by OmniAtlas View Post
    Yes, you have to make sure you save the gauges as the last step.
    I think you can use the button assignments in the joystick configure menu for trim.
    Thanks Ben for that... I will save the gauges as the last step....I realize you can use the joystick buttons which is what i am trying to do... but the options given to assign to the button in the drop down list...I cannot see "trim" anywhere? Can you illuminate?

  4. #4
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,050
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    Hm, if it is not there then trim may have to be set with FSUIPC.

  5. #5
    75+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    New Zealand
    Posts
    124
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    Quote Originally Posted by OmniAtlas View Post
    Hm, if it is not there then trim may have to be set with FSUIPC.
    Ok cool... this wont cause any conflicts that you know of Ben?

  6. #6
    150+ Forum Groupie SSO's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Posts
    234
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    Quote Originally Posted by Vonduck View Post
    Ok cool... this wont cause any conflicts that you know of Ben?
    I asked Jean Luc the same question a couple of weeks back. Manual trim is not implemented in FMGS and shall be handled though FSUIPC.

    I have later read the FCOM and come to wonder how usefull it is except at takeoff as the entire FBW experience is based on autotrim, such that you in normal FBW mode with the joystick only command change in pitch and roll attitude, and a centering of the joystick will command the FBW system to maintain the present attitude (which is achieved by auto trim).

    /Stephen
    Cheers Stephen
    P3Dv4 Prof, FMGS A320, 1080p OH for ext. & 1080p 24" for int., TM Warthog, VATSIM (vPilot)

  7. #7
    75+ Posting Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    New Zealand
    Posts
    124
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    Cheers Stephen, that helps

    Ill set it thru FSUIPC... and indeed only good for takeoff...

  8. #8
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,050
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Saving gauges position not staying

    I don't think it causes any conflict.

    If the aircraft is so automated do you think its worthwhile investing in a mechanical throttle with motorized trim?

    Quote Originally Posted by SSO View Post
    I asked Jean Luc the same question a couple of weeks back. Manual trim is not implemented in FMGS and shall be handled though FSUIPC.

    I have later read the FCOM and come to wonder how usefull it is except at takeoff as the entire FBW experience is based on autotrim, such that you in normal FBW mode with the joystick only command change in pitch and roll attitude, and a centering of the joystick will command the FBW system to maintain the present attitude (which is achieved by auto trim).

    /Stephen