Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    England
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Wiring LEDs to work in overhead

    I know this will already have been asked in the forum, but couldnt seem to find in in the first couple of pages. Im going to build my own 737-800 overhead panel to keep costs down. Im just wondering how do i get the LED lights to work. I.e what software, hardware, cards etc will i need?
    thanks guys!

  2. #2
    300+ Forum Addict


    tiburon's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Amsterdam
    Posts
    353
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    I assume you mean the annunciators, not the backlighting. Easiest would be the Phidgets LED64 interface card, very simple to use and the brightness of the LEDS can be individually adjusted. And of course you would need something like Prosim737 to make it all work, not very cheap I'm afraid.
    Gigabyte GA-Z97X - Intel i7 4790K@4,6 GHz - GSkill TridentX F3-2400C9D-8GTXD - 2 X Samsung 840 EVO 120GB - Seagate SSHD 2TB - Asus GTX780 DC2 OC 3GD5 - Windows 10 Professional 64

  3. #3
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    England
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    Quote Originally Posted by tiburon View Post
    I assume you mean the annunciators, not the backlighting. Easiest would be the Phidgets LED64 interface card, very simple to use and the brightness of the LEDS can be individually adjusted. And of course you would need something like Prosim737 to make it all work, not very cheap I'm afraid.
    Ive not investested in any prosim software, i was going go down the route of iflys cockpit builder. Does that have anything to do with overhead panels on it?

  4. #4
    300+ Forum Addict


    tiburon's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Amsterdam
    Posts
    353
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    Don't know anything about ifly. Maybe someone else can help ?
    Gigabyte GA-Z97X - Intel i7 4790K@4,6 GHz - GSkill TridentX F3-2400C9D-8GTXD - 2 X Samsung 840 EVO 120GB - Seagate SSHD 2TB - Asus GTX780 DC2 OC 3GD5 - Windows 10 Professional 64

  5. #5
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    England
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    Okay thank you for your help

  6. #6
    75+ Posting Member



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Copenhagen
    Posts
    80
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    Hi

    Take a look at my site, I have some old tutorials around iFly and Opencockpit cards

    http://737sim.dk/page16.html

    Regards
    Claus

  7. #7
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    England
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    Thanks again guys!

  8. #8
    10+ Posting Member
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    England
    Posts
    21
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    By the claus, cant belive i have never come across your website before, what a website!!! You are going save me a fortune!!

  9. #9
    75+ Posting Member



    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Copenhagen
    Posts
    80
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wiring LEDs to work in overhead

    He He, hope so, I have now spent a fortune, but it's all woth it