Results 1 to 6 of 6

Thread: Help with F-PLN

  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Abu Dhabi
    Posts
    55
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Help with F-PLN

    I am having difficulty with programming the F-PLN page of the MCDU, specifically trying to enter the way points (AFRIC, G38 etc.) as per JH manual.

    when I go to the F-PLN page, it does not look exactly like the one in the Manual. The rows are not the same, even when I scroll up and down. So when I enter AFRIC and need to push LSK2, the reading in that row is different from that shown in the Manual.

    Another thing: the screen shown in the Manual shows DISTANCE as 5267 and EFOB as 19.1. In my case both are 0.

    Any clue what could I be doing wrong.

    thanks

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,048
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Help with F-PLN

    Can you take a screenshot and show us what you mean?

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Abu Dhabi
    Posts
    55
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Help with F-PLN

    Quote Originally Posted by OmniAtlas View Post
    Can you take a screenshot and show us what you mean?
    Here it is
    FPLN.jpg

  4. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Abu Dhabi
    Posts
    55
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Help with F-PLN

    Anyone has any idea

  5. #5
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bremen / Germany
    Posts
    192
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Help with F-PLN

    The software has changed a bit since the last version of the user guide was issued.

    You should scroll down that page until you see a line with F-PLN DISCONTINUITY. The waypoint should be inserted into that line.

    Regards
    Stefan

  6. #6
    25+ Posting Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Abu Dhabi
    Posts
    55
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Help with F-PLN

    Quote Originally Posted by stefangr View Post
    The software has changed a bit since the last version of the user guide was issued.

    You should scroll down that page until you see a line with F-PLN DISCONTINUITY. The waypoint should be inserted into that line.

    Regards
    Stefan
    Thanks. I will try that.