Results 1 to 3 of 3

Thread: Engine start

  1. #1
    75+ Posting Member rhysb's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Yeovil UK
    Posts
    111
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Engine start

    Good afternoon,

    I have been testing the FMGS over the last couple of days and so far the only issue I am having is with engine start.

    I have the APU and bleeds all correct but when I turn to IGN/START I notice that on the lower engine page both engine PSI levels are zero and fuel flow is still showing XX. The engines spin up N2 24% but do not start.

    am I missing something?

    thanks

    Rhys B
    Try a 1 wheel landing with full reverse and braking! see how long you can hold it!

  2. #2
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim


    OmniAtlas's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    2,050
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Engine start

    Does the aircraft have fuel, and are the fuel pumps turned on?

  3. #3
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    France,Nice
    Posts
    2,426
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Engine start

    Hi,

    Some people have had issues with the FSX aircraft not being loaded correctly. It can sometimes help to reload the aircraft model (FSX menu -> aircraft).

    JL