Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    246
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Backlighting problem

    Hi all,
    i have a small problem with my backlighting that has got me puzzled.
    Upgraded my old 200w pc power to 650W. Now i have wired my overhead (5V) in2 2 sections, when i connect either 1 up they work but when both are connected at same time the power cuts off?????

    I even put them on 2 seperate connections from the power & it still cut out.

    I never had this problem with the old 200w .

    Any ideas?

    Thanks
    Michael
    A320 Home Simulator LHA435
    - FSX - i7 - GTX970 - Fly Elise - ASN -

  2. #2
    150+ Forum Groupie


    jonesthesoftware's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    aberdare, south wales UK
    Posts
    276
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Backlighting problem

    check how many amps each BL section takes on it's own then add 2 together and check the total amps against the 5 volt rating of the power supply.Normally there is a rating plate on the side which says how many amps for the 5 volt the 12 volt and the 3.3 volt sections.
    PC power supply ratings are for the TOTAL power that it can supply and this total is spread over the 12 volt and the 5 volt combined so you may be overloading the 5 volt part. Another thing to check is have you connected all of the 5 volt outputs from the PC power supply together to parallel them? E.g red and purple wires together as these are all 5 volt.
    regards
    geoff

  3. #3
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    246
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Backlighting problem

    Thanks for that Geoff, did check all wiring still no go so i went back to the old power unit & it all works !!!

    Go figure, the specs for the old power unit was 5v - 20amps the new unit 5v - 28 amps



    Michael
    A320 Home Simulator LHA435
    - FSX - i7 - GTX970 - Fly Elise - ASN -