Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: 737NG1051 file

  1. #1
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    737NG1051 file

    Hi,

    Im using 737NG1051 file for pmSystems build 96 with Phidgets and with hardware ovh panel.
    I need some help please for following problems :

    1- Parking brake goes back to off (I set brake with "throttle" hardware);

    2- when switched into GRD position, each engine start without pushing the respective throttle lever;

    Do I also have to change any settings in FS2004 when using pmSystems ?

    Kind regards
    Tony

  2. #2
    75+ Posting Member Olympic260's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Athens Greece
    Posts
    79
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Tony,

    Regarding the Parking Brake problem. You have to delete the assignment from the FS keys and then through FSUIPC send a keypress with the proper offset, I am using the ctrl+shift_. , be aware on the last PMsystems update the offset has changed, take a look at the sysvar.txt file.

    On the second part what do you exactly mean? You can start the engines without moving the fuel cutoff switch to run/idle?



    Hope this Helps
    Chris

  3. #3
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi Chris,

    Thx for your quick reply.

    1- I will try and come back later.

    2- Yes, when I switch to GRD on the OVH, the engines start without moving the fuel cutoff switch to idle.

    Kind regards
    Tony

  4. #4
    75+ Posting Member Olympic260's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Athens Greece
    Posts
    79
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by Tony View Post


    2- Yes, when I switch to GRD on the OVH, the engines start without moving the fuel cutoff switch to idle.

    Kind regards
    Tony

    That's strange. Are you sure that the Fuel cutof switches are not in the run position? When I strart PM Systems the switches are to run and have to set them to cutoff. I am not using any hardware for the time being so I don't know what will happen then.
    Chris

  5. #5
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Apparently my hardware (i.e the driver) is not compatible with the 737NG1051 spec file in as far as it cannot set an Offset with a pot e.g..
    When I use the default 737 file (with some changes) the problems that I had are practically solved.
    I would recommend to use the default file(s) when you ever connect hardware.

    Kind regards
    Tony

  6. #6
    1000+ Poster - Fantastic Contributor Bob Reed's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Holley, New York U.S.A.
    Posts
    1,880
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Well not to disagree with you but we realy need to hear from Thomas on this as I am sure if it works in the "stock" file there must be a way to do it in Thomas's file. have you emailed him? Support@projectmagenta.com
    Bob Reed

  7. #7
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I should have mentioned that Thomas has sorted out all this for me

  8. #8
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Italy
    Posts
    180
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi, i have the same problem with parking brake, assigned the new var 0BC8 with CTRL+., deleted in FS.

    I engage it but after a moment ig goes back to off.

    What i need to do?

  9. #9
    75+ Posting Member Tony's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Strijen (NL)
    Posts
    99
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hi,

    What plane and what file are you loading in pmSystems?

  10. #10
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Italy
    Posts
    180
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    I'm using PMDG 737-700 model , Thomas last file, PMSystems 99

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. PM CDU ini.file
    By Jackpilot in forum PM Boeing FMC/CDU
    Replies: 1
    Last Post: 03-06-2009, 05:14 PM
  2. FS9 .config file
    By Michael Carter in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 3
    Last Post: 11-16-2007, 10:19 PM
  3. Working 737-700 CDU-File
    By hercules in forum PM General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 11-11-2007, 06:42 PM