Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 10 of 44
  1. #1
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    And the FSX nightmare continues !!!!

    Hi to all,

    I have recently upgraded to FSX instead of FS9 running the last 3 years.

    The setup of the CPflight modules was straight forward and all modules (MCP EL + dual EFIS + 2 NAV + 2 COMM + 1 ADF + 1 ATC) worked under Port 3 from the first time, except the switch that changes the STBY ON/OFF, TARA, etc....

    I am using Squawkbox.

    So in order to set squawk C or STB I have to use the mouse.

    Any hint will be highly appreciated.

    Thanks

    Nick

    PS. I have posted the same question to the CPflight & SB forum

  2. #2
    75+ Posting Member


    Clive's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne UK
    Posts
    100
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Got the same problem Nick!

  3. #3
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Quote Originally Posted by Clive View Post
    Got the same problem Nick!
    and there is no fix ?

  4. #4
    75+ Posting Member


    Clive's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne UK
    Posts
    100
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Quote Originally Posted by Nick1150 View Post
    and there is no fix ?
    Not as far as I know Nick

  5. Thanks Nick1150 thanked for this post
  6. #5
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Clive,

    So it is an FSX issue or a hardware issue together with FSX ?

    Is there any idea as to where to put pressure to ? Meaning it is a PM issue to be solved or is it CPflight ?

    Thanks

  7. #6
    75+ Posting Member


    Clive's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne UK
    Posts
    100
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Quote Originally Posted by Nick1150 View Post
    Clive,

    So it is an FSX issue or a hardware issue together with FSX ?

    Is there any idea as to where to put pressure to ? Meaning it is a PM issue to be solved or is it CPflight ?

    Thanks
    I wish I knew, but it seems to be an issue with CP Flight radios .... its only recently that I discovered the problem as controlers were shouting at me to squark standby when I had the transponde switched in that mode already .... very frustrating as the only way to rectify the situation is to exit the cockpit!

    Clive
    \

  8. #7
    Programmer



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    158
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    I assume you are using an CPFlight ATC module as transponder.
    Squawbox 4 uses a specific FSUIPC offset to check for the transponder being on. The software that is handling your CPFlight hardware is required to set this offset if it wants to interact with SB.
    I don't know what software is handling your CPFlight hardware, but this is the only part of the cockpit that is able to fix this for you.
    I have done the same in Prosim, which reads the CPFlight XPDR state and sets the required offset so SB switches its transponder on and off based on the hardware state.

  9. #8
    75+ Posting Member


    Clive's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne UK
    Posts
    100
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Hi I use PM software so I assume its that that handles the CP Flight hardware ..... is this an issue to take up with PM or something I can access through FSUIPC?

  10. #9
    Programmer



    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Netherlands
    Posts
    158
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Quote Originally Posted by Clive View Post
    Hi I use PM software so I assume its that that handles the CP Flight hardware ..... is this an issue to take up with PM or something I can access through FSUIPC?
    Yes, this has to be specifically added to the PM software. There's nothing you can do yourself.

    Edit: Also note that it is not just the squawk mode. The squawk ident function must also be specifically added to the code so Squawkbox can pick it up.

  11. Thanks Nick1150 thanked for this post
  12. #10
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: FSX and XPNDR737 issues... need help guys !!!

    Two e-mails were already sent to Enrico, one yesterday and one few minutes ago... Let's see if this is going to be solved.

    Thanks Marty for your help.

Page 1 of 5 12345 LastLast