Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Belgium
    Posts
    60
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Mycockpit.org encoder and offset 3110

    Hi I'm just wondering if I can use the offset 3110/3114 to send values from a
    encoder to a panel ( rotary knob). I'm using macros because the rotary knob has NO
    fs control param. So i use a macro knob1_up ( turn right) and knob1_down ( turn knob left).
    If possible how to proceed.
    do I use the turning circle of the encoder? and what do use for the param and what for the 3310.
    regards,
    henri

  2. #2
    75+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Toronto
    Posts
    125
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: encoder and offset 3110

    Hello Henri.

    Offsets 3110/3114 are for sending FS controls. If your panel operation has no FS control equivalent, you can't use 3110/3114.

    The easiest method is to use the virtual joystick buttons at Offset 3340. Assign one for knob1_up and another for knob1_down, toggling them according to the direction of rotation of your encoder.

    Jim.

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Belgium
    Posts
    60
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: encoder and offset 3110

    Thanks Jim,
    is good 2 know. I thought 3110/3114 could be used for more. I've used the
    &H0D70,40 2 send the macro it self. it's working but I'm looking for more possibilities. What are the key codes for shift ctrl and alt again. I want to try a key send. sample ctrl + shift + h
    regards,
    henri

  4. #4
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Belgium
    Posts
    60
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: encoder and offset 3110

    never mind a got it.
    thnx any way.
    henri

Similar Threads

  1. Encoder Help
    By AlexJ in forum General Aviation (GA) Builder Disccusion
    Replies: 5
    Last Post: 04-20-2011, 06:03 AM
  2. encoder in SIOC
    By sboons in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 10-08-2009, 08:42 AM
  3. Turning a Rotary encoder with a pushbutton into a dual rotary encoder
    By snizbatch in forum I/O Interfacing Hardware and Software
    Replies: 2
    Last Post: 05-11-2009, 03:57 AM
  4. Encoder
    By Andras in forum FS2Phidget Users
    Replies: 5
    Last Post: 12-13-2004, 08:03 PM