Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    500+ This must be a daytime job ian@737ng.co.uk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oswestry, Shropshire
    Posts
    677
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Rotary Switch As A Pot

    g'day chaps......
    Recently, i have had four people looking to action a software switch from a rotary using bi-directional control that i had to look at this further because mating the position of the switch and the index marks on the panel also came into the equation. i have a young friend who is building a C172 cockpit as part of his degree course and he had a problem with the magneto switch which he needs 5 positions for. this made me do something. It doesn't have to be your Mag Switch, it can be any Bi-Directional software rotary switch that you want to control i.e. Autobrake, Starter Switches, Wiper or IRS Switches
    years ago, i was taught how to ladder resistors, so i just applied this technique to a rotary switch.
    now FS or FSUIPC will see the rotary as a pot. then, pete dowson has given us the ability to send an action from a pot when it enters a range. so that meant it became possible to use the values from each position of the switch to action something (in 3 cases i have been involved in, we are sending a macro).
    works really well and hopefully may just help somebody else
    here's a link to the 'How To' doc http://www.737ng.co.uk/rotaryaspot.pdf
    have a great day and take care

    ian
    Mr. Ian. P. Sissons is hereby recognised as an Honorary Flight Sim Captain following his passing in February 2016. This is in recognition for his commitment to Flight Simulation.

    www.mycockpit.org Featured Builder August 2008 www.737ng.co.uk
    FS9/PROSIM737/CPFLIGHT/Lots of BU0836X's and a Beer Fridge

  2. Thanks Matt Olieman, wledzian, Nick1150 thanked for this post
  3. #2
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Rotary Switch As A Pot

    Wow that is a great one Ian,

    Thanks for sharing


  4. #3
    75+ Posting Member Leo Bodnar's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    UK
    Posts
    97
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Rotary Switch As A Pot

    By the way I have been supplying them pre-built for years. It's somewhere on this page:http://www.leobodnar.com/products/SLI-PRO/

    Ian, I have sent you a sample and FSUIPC use hint a few years back but you probably didn't pay attention at the time

    Cheers
    Leo
    Attached Images Attached Images

  5. #4
    500+ This must be a daytime job ian@737ng.co.uk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oswestry, Shropshire
    Posts
    677
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Rotary Switch As A Pot

    hello mr.B......
    i know, i know, well i have to admit something here
    it was your sample i used on the C172 project when i realised what i wanted to achieve and how i was going to do it ))
    however, i have so many people here with issues looking for a way to solve them (two more that wanted to do the same sort of thing), i reckoned that if i knew three people who wanted to do this sort of thing, how many didn't i know. so i thought better write it down because i had to make the other two switches
    don't hide this switch away Leo, put it on the BU0836 family pages as well.
    good man, take care

    ian
    Mr. Ian. P. Sissons is hereby recognised as an Honorary Flight Sim Captain following his passing in February 2016. This is in recognition for his commitment to Flight Simulation.

    www.mycockpit.org Featured Builder August 2008 www.737ng.co.uk
    FS9/PROSIM737/CPFLIGHT/Lots of BU0836X's and a Beer Fridge

Similar Threads

  1. 12 volt rotary on off switch?
    By Drewsta in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 11-04-2010, 12:42 AM
  2. Rotary switch as encoder
    By edo17982 in forum lekseecon Q&A and Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 04-22-2010, 03:50 PM
  3. What to look for in a rotary switch
    By drum4no1 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 04-15-2010, 09:48 AM
  4. rotary encorder and switch?
    By spiro in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 1
    Last Post: 04-25-2009, 03:11 PM
  5. Rotary Switch for GA Starter
    By colt45 in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 02-13-2009, 05:40 PM