Results 1 to 4 of 4

Thread: CDU + RCDU

  1. #1
    150+ Forum Groupie flightdeck's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    LOWW
    Posts
    175
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    CDU + RCDU

    Hi, I am running 2 Engravity CDUs together with PM CDU and RCDU program.
    Just to be sure: at the bottom of the casing, right of the USB connector, there is a small switch, with two positions: left and right.
    Can someone explain to me, which position is for the CDU and which one is for the RCDU usage?
    Thanks a lot
    René

    UPDATE: Disregard, the switch at the bottom has nothing to do with the CDU or RCDU side, I have red this somewhere in the cockpit builder forums - this is wrong - Robert sent me a mail about this!
    Last edited by flightdeck; 02-17-2011 at 01:40 PM. Reason: Disregard
    René

  2. #2
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: CDU + RCDU

    Quote Originally Posted by flightdeck View Post
    Hi, I am running 2 Engravity CDUs together with PM CDU and RCDU program.
    Just to be sure: at the bottom of the casing, right of the USB connector, there is a small switch, with two positions: left and right.
    Can someone explain to me, which position is for the CDU and which one is for the RCDU usage?
    Thanks a lot
    René

    UPDATE: Disregard, the switch at the bottom has nothing to do with the CDU or RCDU side, I have red this somewhere in the cockpit builder forums - this is wrong - Robert sent me a mail about this!
    Can you please advise about the e-mail sent from Robert ?

    I will install also a second FE CDU this weekend (if I find the spare time) and I was wondering how. So if the switch has nothing to do with the F/O side, what is it this switch then ?

  3. #3
    150+ Forum Groupie flightdeck's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    LOWW
    Posts
    175
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: CDU + RCDU

    Hi Nick,
    Engravity support wrote to me:
    This switch has nothing to do with selecting the capt or F/O. This switch is used for firmware updates and should never be switched, otherwise the CDU will not work anymore.
    Selecting the F/O cdu ( rcdu) should be done in PM.
    Cheers
    René
    René

  4. Thanks Nick1150 thanked for this post
  5. #4
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    rotterdam, the Netherlands, Europe
    Posts
    898
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: CDU + RCDU

    both cdu's will be assigned their own comm port by your computer when plugged in, in PM.ini you assign the correct comm port to the pm software.
    the microswitch indeed is only to switch to/from firmware flash mode.

    Stef
    www.boeing737ng.com
    ___________________________
    The Dutch 737 Simulator Project

Similar Threads

  1. PM rCDU talk...
    By Nick1150 in forum PM Boeing FMC/CDU
    Replies: 9
    Last Post: 01-06-2015, 03:41 PM
  2. Problems with RCDU
    By ChrisKLAS in forum PM Boeing FMC/CDU
    Replies: 0
    Last Post: 12-17-2009, 12:59 AM
  3. PM RCDU Screen adjustment
    By PatrikM in forum PM Boeing FMC/CDU
    Replies: 2
    Last Post: 12-05-2009, 02:08 PM
  4. RCDU not responding
    By Melnato in forum PM Boeing FMC/CDU
    Replies: 5
    Last Post: 10-24-2008, 01:54 PM
  5. RCDU sizing issues
    By dogtanian in forum PM General Q & A
    Replies: 4
    Last Post: 06-24-2008, 09:58 AM