Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Denmark
    Posts
    35
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    I have a setup with 5 monitors which together forms a 180 degrees arch. Those monitors are connected to 3 pc like this:

    I use FSX and Wideview

    PC1: Front view
    Pc2: Front-left view and Front-right view
    Pc3: Left view and right view

    I have various problems:

    First i have troubles in aligning it all so it forms a total view without gaps.
    Second when i finally get something i like, using two windows in virtual cockpit (with disabled vc-graphics) and saves the flight - then when restarting it is all over again.

    So:

    How do i get an easy way to rotate the views so it all fits. - for example front-left is 45 degrees.
    How do i save my view-settings?

  2. #2
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Auburn, WA
    Posts
    204
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    Start here:
    http://www.mycockpit.org/forums/show...l=1#post105405
    In my instructions, I say to use Wideviewaspect=True. I now know this to be wrong, so ignore this part. The rest should help.
    When Wideviewaspect=True, zoom sets the FOV of the narrow window dimension (in most cases, this means that zoom sets the vertical FOV).
    When False, zoom sets the FOV of the wide window dimension.

  3. #3
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Australia
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    Hi,

    I am also a user of Wideview but I have 5x Computers with 1 x Monitor on each. I have helped a number of people with similar problems but if you want to read the Forums about Wideview and mainly multi monitors on one computer, then here is the link for Wideview. As you are probaly aware, Wideview is really for Networked computers with 1 x Monitor on each. Anyway there is a lot of help below.

    http://www.wideview.it/forum/default.asp

    Kind Regards

    Bernie.

  4. #4
    300+ Forum Addict skino's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    germany
    Posts
    349
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    "...Wideview is really for Networked computers with 1 x Monitor on each. An..."

    Is there a problem with Wideview, when 2 monitors connected to the networked computers ?

    "• Compatible with computers having dual head video cards or multiple video outputs (to reduce the total number of PCs required);" (http://www.wideview.it/wideview.htm)

  5. #5
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Australia
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    Hi Skino,

    Yes there is a Forum for mulitiple monitors on same PC but this is offered by Wideview as a courtesy and not normally answered by their support team ( As you can read on the Forum description) but there are plenty of threads on that particular Forum that covers the issue. There is not a problem with that setup as you will see from the posts relating to that type of setup.

    Kind Regards

    Bernie.

  6. Thanks skino thanked for this post
  7. #6
    150+ Forum Groupie verticallimit's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Denmark, Sinding
    Posts
    230
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    Hi
    I have 8 screens set up to 8 computers.
    I made a brief explanation of how I've adjusted the screens here on this page:

    http://www.md80project.dk/portal/for...ld%29+Hardware

    If you need to adjust the zoom factor, then tilt the plane up and down and roll the plane to see that the horizon at computer screens go together, if they are shifted then ajust the zoom factor.

    Tip: It works best for me by writing the changed data all the time so I can get back if it goes badly wrong with the adjustment.
    Sincerely,

    Claus


  8. Thanks skino thanked for this post
  9. #7
    300+ Forum Addict skino's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    germany
    Posts
    349
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    I really like your setup. What computer do you use for the Wideviev clients. In your video you're flying the machine in window mode I think. If, with Wideview a full-screen mode possible?

  10. #8
    150+ Forum Groupie
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Australia
    Posts
    166
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    Hi Skino,

    Sorry to barge in here but I can answer that question, yes it does work in Fullscreen mode.

    Kind Regards

    Bernie.
    E8400 @ 3.0GHz, DDR2 Ram 800MHz 4Gb, Vista Home Premium 64Bit, MSI 9800GT @ 512Mb, Philips 22" LCD Widescreen, Cockpit Setup X 5 using Wideview and Widetraffic.

  11. #9
    300+ Forum Addict skino's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    germany
    Posts
    349
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: Wideview and 5 monitors setup - plz help.

    Thanks for the quick reply, Bernie. Then I will get by 5 old computers and lots of coffee...

Similar Threads

  1. Wideview setup
    By verticallimit in forum Video Interfacing and Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 04-21-2011, 08:45 PM
  2. How to setup two monitors with a gap ??
    By ibennett in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 2
    Last Post: 10-15-2010, 02:08 AM
  3. Three monitors on a dual monitor setup?
    By jmig in forum Video Interfacing and Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 01-03-2010, 10:57 PM
  4. Multiple monitors setup
    By bubbapat in forum LCD Monitor Solutions
    Replies: 3
    Last Post: 06-17-2009, 08:55 AM
  5. How to setup GC for CPT, EICAS and FO's monitors ?
    By oal331 in forum PM Boeing GC
    Replies: 11
    Last Post: 01-07-2009, 06:44 AM