Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    25+ Posting Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Canada
    Posts
    74
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    CHANGING ROTARY DETENTS

    Hi all,

    Not sure if I should post it here.

    How should I bypass detents on a 3 pole 12 position rotary switch?

    I need to use it for Battery Standby, and Hydraulics on the LDL767, and they are 90 degrees apart.
    My question is what pins would I choose so that I can get the contact change on a 90 deg turn?
    Positions: 1 2 3 4 . 5 6 7 8 . 9 10 11 12.
    Poles. A .B. C.


    Is this at all possible?

    Thanks for your help guys.

    Taufeeq

  2. #2
    10+ Posting Member
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    UK
    Posts
    17
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: CHANGING ROTARY DETENTS

    In a 3 pole 4 position switch there is no way to tell apart position number 5 and 9 from position 1. They are exactly the same.
    You are better off with 1 pole 12 position switch where you can use positions that are 90 degrees apart.
    Even better if you get a switch with 90 degrees indexing.

Similar Threads

  1. Rotary encoder missing detents
    By rafoito in forum I/O Interfacing and Hardware
    Replies: 11
    Last Post: 02-16-2010, 05:53 PM
  2. Adding Flap detents in FSUIPC
    By dodiano in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 10
    Last Post: 10-05-2009, 10:39 AM
  3. Need Help For changing of time
    By raymtoh in forum PM General Q & A
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-2007, 12:43 AM
  4. changing colour?!?!
    By smoki in forum PMSystems
    Replies: 3
    Last Post: 07-12-2007, 08:50 AM