Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    300+ Forum Addict oal331's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Athens - Greece
    Posts
    405
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    PM GetWeather No Europe?

    Hello everyone and Merry Christmas !!!!!

    I'm trying to fine tuning my cockpit and i'm working to all small s/w or h/w issues, installing new updates, latest airac etc.

    1) So i just saw that PmGetWeather today only works at KJFK and get sta image, but no in Europe are (i tested EDDF, LFPG, LGAV)
    I have the latest updated dated 7/2010

    I get the log below:
    26/12/2010 11:37:14 p wxlat/wxlon 50 9
    26/12/2010 11:37:14 p Weather Radar Connecting to host...
    26/12/2010 11:37:14 p Weather Radar Attempting to connect....
    26/12/2010 11:37:14 p Weather Radar Sent request. Waiting for reply...
    26/12/2010 11:37:14 p Weather Radar Done
    26/12/2010 11:37:14 p Weather Radar Connecting to host...
    26/12/2010 11:37:14 p Weather Radar Attempting to connect....
    26/12/2010 11:37:15 p Weather Radar Done
    26/12/2010 11:37:15 p Reply: HTTP/1.1 404 Not Found
    26/12/2010 11:37:15 p confirmed file format: 0
    26/12/2010 11:37:15 p jpgheader 19
    26/12/2010 11:37:15 p pagecont 346
    26/12/2010 11:37:15 p Saved Sat Image
    26/12/2010 11:37:15 p Assigning Backup Image
    26/12/2010 11:37:16 p Preparing to Load
    26/12/2010 11:37:16 p Short File
    26/12/2010 11:37:16 p resimage smaller than 2KB
    26/12/2010 11:37:16 p header: 21576 20564
    26/12/2010 11:37:16 p header: 0
    26/12/2010 11:37:16 p Converting Sat Image
    26/12/2010 11:37:16 p Not useable data from WX server

    It is a temporary problem, or the sat image's source has changed again and we need Enrico's help ?

    2) I saw at releases notes :
    "Build 7

    - revised version for SA_WXR and changed timing for occasional hanging "

    This function is for the old known SA_WXR and works with PM? Does also works with FSX? Does anyone use it ?

    Thanks for your help

    Eddie
    Eddie Armaos
    Athens-Greece


    [

  2. #2
    Forum Moderator JWS's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    490
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    Eddie,

    we need help from Enrico on this one. As far as I know the problem seems to be that the NOAA site has gone through some changes whichs renders the url that PM GetWX knows useless. But since other programs (like TOPCAT) are perfectly able to generate European weather from NOAA, it should not be too difficult to change the URL in PM (even if Enrico does not own NOAA).

    JWS

  3. #3
    25+ Posting Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    71
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    The only remedy is if we can convince Enrico that the URL must be changed, so send in support emails !

    All the Best and Happy NewYear from Sweden

    Bjorn
    www.boeing737sim.se

  4. #4
    300+ Forum Addict oal331's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Athens - Greece
    Posts
    405
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    I just sent an email at support.
    I will be a good solution to have the url at ini file, so to be easy for us to change it, when needed.

    Thanks both for your replies

    Eddie
    Eddie Armaos
    Athens-Greece


    [

  5. #5
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    italy
    Posts
    6
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    Hi oal331, yes this problem dont depend to PM i think the download sevice is good for all state but in Europe dont work, i speek with Schiratti and confirmed my think!

    i have query, why dont upgrade new software with Europe ??

    PM Staff send me a email "is not our poblem" i dont undestand this reply !! spent 2000 for pojectmagenta Replies to this is not correct, even the 480 version has many problems but does not answer PM
    I am very disappointed with PM among some call the lawyer

  6. #6
    75+ Posting Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Spain
    Posts
    146
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    As you may have noticed there is a new update and also this time a disclaimer from PM
    Please Note: Weather Radar images for
    Europe and Asia may not be available at
    all times. This is out of our control.

    Plus a link to nasas global satelity mosaic which is from where PM gets the data, and indeed there it states that they are only allowed to update the Meteosat data every 6 hours.

    the question then becomes why PM cannot access the data for Europe directly from the Meteosat homepage, which seems to have all kind of facilitiues to access the data?

    http://www.eumetsat.int/Home/Main/Da...index.htm?l=en

    Makes one wonder what the new WXR panel from CP Flight will be good for if there is no data to be gained.

  7. #7
    Forum Moderator JWS's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    490
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    Peter,

    The fact that it does not update only means that you get the same info during 6 hours, but at least you're getting something (I hope).

    Anyway, share this valuable info with PM, maybe they have not seen the richness of Meteosat yet.

    JWS

  8. #8
    Our new friend needs to reach 10 posts to get to the next flight level
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    spain
    Posts
    5
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    i dont think this is a solution to escape to the problem for europa metar, i remember to the PM staff when i have buy for a lot of money all software for my home 737 cockpit in the home page of project magenta is not explane that the software was incomplete or some system whorking good in us.
    i hope project magenta resolve this problem like all other problem, this is the correct way for a very expencive software (remember that we buy for full software funcionality)
    thancks

  9. #9
    Forum Moderator JWS's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    490
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    As far as I know GetWeather is free, so you did not pay for it. But I agree that it would be nice to have it working like in the old days in Europe as well.

    JWS

  10. #10
    300+ Forum Addict oal331's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Athens - Greece
    Posts
    405
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: PM GetWeather No Europe?

    Enrico replied to me to a previous private email, that "Nasa is not sending european weather data, just metars. "
    When asked again if there is another source to get data his reply was: "I am not aware of another one that does it in that format... "

    So as PmGetWeather is a free addon, we can't ask him to offer a lot of free work and time for R&D to make it run as in USA.

    I also believe that PmGetWeather was a temporary solution to have a weather display in our ND, but it was not displaying our FS weather. Many times the SAT image from PmGetWeather was not align with Vatsim's or Active's Sky weather.

    I would be nice to have SAT images, than nothing, but ........ NASA changed mind and left Europe outside coverage area

    Have a nice week everybody
    Eddie Armaos
    Athens-Greece


    [

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. PM GETWEATHER
    By Tony in forum Project Magenta User Group
    Replies: 1
    Last Post: 12-06-2010, 08:55 AM
  2. A few more planes in the sky in Europe today
    By brynjames in forum Let's talk about what is in the NEWS
    Replies: 1
    Last Post: 04-20-2010, 06:19 AM
  3. Scenery for Europe
    By Wendy in forum FSX Scenery Discussion
    Replies: 28
    Last Post: 08-14-2009, 12:48 PM
  4. PM Getweather
    By touwersl in forum PM General Q & A
    Replies: 19
    Last Post: 05-02-2008, 10:02 PM
  5. A320 sim in Europe?
    By john001 in forum Welcome to MyCockpit New here? Introduce Yourself!
    Replies: 3
    Last Post: 01-31-2008, 03:57 PM

Tags for this Thread