Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    How to startup laptop clients that are not reachable ?

    Hi,

    I have installed 3 laptops for PM clients (CPT, FO, EICAS) and I would like to startup (and shutdown) from away, like 3 switches or another PC via network for example.

    The setup is in win7.

    Would appreciate your thoughts on this,

    Thanks,

  2. #2
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to startup laptop clients that are not reachable ?

    Hi Nick

    There are many ways to wake a remote PC over your network. I use a simple dos command called wolcmd.exe and a small batch (text) file in my startup folder. This process is near instant and invisible. If your not happy playing with dos, then there are similar free programs with a windows interface, but the dos solution is very easy...

    http://www.depicus.com/wake-on-lan/wake-on-lan-cmd.aspx

    for a windows interface...

    http://www.solarwinds.com/products/f...ke_on_lan.aspx

    Let me know if you need help with this.

    Just a quick note, the PC's to be remotely woken up must have wake on lan facility on their network card. Almost all PC's in the last ten years probably have this. Also, these PC's must have be connected to a power supply all the time (even when they are off), otherwise wake on lan won't work.

    Sean

  3. Thanks Aaron, DHABERT, Nick1150, Hessel Oosten thanked for this post
  4. #3
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to startup laptop clients that are not reachable ?

    Hi Sean,

    Thanks for the tip

    In fact I prefer DOS solutions... DOS is easier, quicker and simpler in my mind.

    I will see the links above and let you know

    Thanks again,

  5. #4
    Generic GA Sim Builder Jordan Farmer's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Exeter, Devon, United Kingdom, 1.14701878546E+14, Exeter, Devon
    Posts
    164
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to startup laptop clients that are not reachable ?

    The other part, drop the programs/applications that you want to run, in the startup folder, then they will start on their own, without your input.

  6. #5
    500+ This must be a daytime job Nick1150's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Athens
    Posts
    766
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to startup laptop clients that are not reachable ?

    Quote Originally Posted by Jordan Farmer View Post
    The other part, drop the programs/applications that you want to run, in the startup folder, then they will start on their own, without your input.
    I have already done that... WideFS, PM GC and the additional PM software are already in the startup menus of the 3 clients... the problem is that where the 3 laptops are situated it is difficult (not impossible) to reach the on/off buttons.

  7. #6
    500+ This must be a daytime job Sean Nixon's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    EGNT
    Posts
    713
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Re: How to startup laptop clients that are not reachable ?

    Another option is to use Luis Gordo's Instructor Station to remotely start and shut down your sim PC's.

    It's half price at Sim Market at the minute...

    http://secure.simmarket.com/luis-gor...-station.phtml

    Sean

Similar Threads

  1. SIOC server and clients
    By nax228 in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 02-15-2011, 10:03 AM
  2. Notebooks as PM clients ?
    By Nick1150 in forum PM General Q & A
    Replies: 9
    Last Post: 12-04-2010, 06:14 AM
  3. Question about controlling clients through server computer via FSUIPC and WideFS
    By Per Alm in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 06-24-2010, 04:04 AM
  4. laptop monitor
    By dpurcell in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 0
    Last Post: 02-24-2010, 02:48 PM
  5. Re: Wideserver multi clients
    By Peter Dowson in forum PM General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 01-03-2005, 07:52 AM